Elnesvågen Småbåtforening (Hustadvika)

Vurdering (5 anker er best): 
Posisjon: 62°50’57.0″N 7°9’38.5″E
Besøkt antall ganger: 1 Sist besøkt: 05.08-10.08.2021 Webkamera: 1 Hjemmeside
Fasiliteter: Servicebygg med dusj, toaletter og vaskemaskin. Strøm og vann. Søppel.  En Rema 1000-butikk ca.15 minutters spasertur fra havneområdet. Badestrand og lekeplass.
Havneavgift (for 29-foter):  NOK 130 som vippses.
Fortøyning: Langsides flytebrygga og i ledige båser på D-brygga (den ytterste).
Tilrettelagt for funksjonshemmede:  Ikke spesielt, men har handicaptoalett.

Til og med komfyr og stekeovn i servicebygget!

Elnesvågen er et tettsted i Hustadvika kommune og ligger litt nordvest for Molde. Elnesvågen er det nest største tettstedet i Romsdal, nest etter byene Molde og Åndalsnes.

Småbåthavna ligger helt innerst i selve Frænfjorden og en svær molo sørger for at du ligger i le for det meste av vind, i alle fall når du ligger langsides ved flytebrygga der jeg lå.

I tillegg til flytebrygga er det også mulig å ligge i ledige båser på den ytterste brygga på landsiden. 

Havna er koselig med et fint servicebygg med alt du trenger, pluss faktisk også med en komfyr til disposisjon. Sto også en PC der, som jeg regner med kanskje er til disposisjon for de som trenger den? Koden til servicebygget får du ved å ringe havnevakta. Telefonnummeret står på en plakat på servicebygget.

Det er også en liten sandstrand like ved, som så ut til å være veldig populær, samt en lekeplass med husker og lekeapparater for de mindre.

Går du oppover bakken kommer kommer du til Torget . der det befinner seg en rekke butikker, apotek og bank samt et treningssenter og en Rema 1000-butikk. Litt lenger bort i retning Molde er det også en Extra-butikk, men jeg gikk ikke dit.

Ble liggende her i fem dager, noe som var mer enn planlagt, men jeg ble dessverre syk også, så ble liggende og svette ut litt feber før jeg fortsatte.

Det er kanskje en liten omvei å dra inn her, men stedet var så idyllisk at det uansett var verdt det! Ikke minst på grunn av en veldig hyggelig pris også. Tror at det kan være mulig å finne en plass her hvis det skulle være fullt andre steder i nærheten nettopp fordi det er en liten omvei.

Like ved ligger det en rekke små øyer som båtfolket benytter. Det er offentlige brygger i alle fall på Forøya, men jeg tenkte ikke på å stikke innom der da jeg dro videre. Enda noe jeg kan ha til gode til neste gang!

Fant virkelig roen og kom i snakk med flere hyggelige lokale båteiere, så neste gang jeg er på disse kanter er det stor sannsynlighet for at jeg stikker innom igjen!

Related Images: