Lillesand gjestehavn

Besøkt antall ganger: 1 Sist besøkt: 26.-28.8.2018
Fasiliteter: Servicebygg med dusj, toaletter og vaskemaskin. Strøm og vann. Søppel. WiFi. Dagligvarebutikker, restauranter, kafeer og puber  i umiddelbar nærhet. Drivstoff på Lillesand Marina nord for gjestehavna – men dyreste dieselen jeg har vært borti!
Havneavgift (for 24-foter): 225 NOK. Automat/GoMarina
Fortøyning: Langsides og båser
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Delvis. Vanlig rampe opp fra flytebryggene, noe brattere ved fjære sjø. Også eget handicaptoalett i servicebygget. Det er imidlertid det dårligste handicaptoalettet jeg har sett der doskåla er så lav at det er vanskelig å få satt seg ned. Vanligvis er det motsatt på et handicaptoalett! Da jeg var innom på returen i august 2019 så det ut til at dette toalettet ble benyttet som et felles åpent toalett for alle. Det var ingen kode eller noe slikt for å få benyttet det. Tydeligvis døgnåpent.

Lillesand gjestehavn ble besøkt på tampen av sesongen og koden jeg fikk på klistremerket virket ikke på den lukkede delen av servicebygget med toaletter, dusjer og vaskemaskiner. Irriterende.

WiFi-en er også en vits! Veldig dårlig og sakte og ustabilt, så jeg ga opp flere ganger og brukte vanlig 4G. Det advares riktignok på kommunens nettsider om at det kan være ustabilt ved mye trafikk, men dette var i slutten av august og det var ikke mange båter i gjestehavna!

Vann og strøm fungerte heldigvis!

Havna ligger jo rett i sentrum og det er masse butikker, kafeer og restauranter der, samt et sjøfartsmuseum som var stengt for sesongen. Flere av restaurantene var også stengt for sesongen, så det ut til, men jeg fant en liten pub der jeg så en fotballkamp der Vålerenga vant… Få besøkende, greit øl, men eneste de hadde å spise var pommes frites. Og jenta bak baren var ung og pen, men sur og muggen. Smilte dog til stamgjestene. Hopper over Sjøbua neste gang jeg er der.

Jeg ble i Lillesand i to døgn på grunn av været, noe som ikke fristet til gjentakelse. Er nok ei gjestehavn som er koseligst om sommeren. Og er du uheldig med vindretningen kan det bli en urolig natt.

Når du drar ut fra gjestehavna ligger Lillesand Marina på babord side, bak redningskøytene. Prisen på dieselen der var imidlertid den dyreste jeg har vært borti på flere år – 13,45 – på sensommeren! Drar ikke dit flere ganger!

I det hele tatt sitter jeg ikke igjen med noe positivt inntrykk av Lillesand, men jeg må jo ta med i betraktningen at jeg lå der i dårlig vær og utenom sesongen, så alt fungerte nok ikke som det skulle.

Selve byen var jo en typisk koselig sørlandsidyll med flotte trehus og trange gater.