Hunnebostrand gjestehavn (Sverige)

Vurdering (5 anker er best):
Posisjon: 58°26’24.4″N 11°17’32.8″E
Besøkt antall ganger: 2 Sist besøkt: Juni 2022 Webkamera: 1  Hjemmeside
Fasiliteter: Strøm, vann, toalett, badstu, dusj, vaskerom, søppel, drivstoff. Butikker, restauranter, minibank i umiddelbar nærhet. Et stykke å gå opp til nærmeste Konsum dog, men langt fra uoverkommelig.
Havneavgift (for 29-foter): I 2022 kostet det kun 120 svenske kroner (60 for overnatting, 60 for strøm), siden jeg var der før hovedsesongen startet. Fra midten av juni stiger prisen kraftig.
Fortøyning: Baug mot brygge med tau og anker. Langsides.
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Delvis. Ved flytebryggen jeg lå på var det greit å komme seg opp den vanlige rampa opp fra brygga til land. Litt bratt for rullestol, kanskje? Også handicaptoalett i servicebygget. 

Innseilingen til gjestehavna er enkel og grei, du ser det store fjellet (passende nok med navnet Höge Berg) på lang avstand og gjestebryggene ligger til styrbord når du kommer inn.

Det er som sagt strøm (trepolet) og vann på brygga, og går du til venstre for restauranten når du kommer i land fra flytebrygga som ligger innerst så ligger det et servicebygg der med dusj og toaletter samt betalingsautomat. Havnekontoret ligger ved siden av der igjen med betalingsautomat til venstre side hvis selve kontoret er stengt. Det er også søppelcontainere like ved.

Går du til venstre kommer du inn i en hyggelig gate med små trehus, noen gamle, noen nye, men i gammel stil. Du kan rusle langs denne veien helt til du kommer til det lille fjellet, der det er en tursti med kunstinstallasjoner.

Det ligger mange små butikker, kafeer og restauranter på begge sider av gaten, men etter rundt 100 meter fra begynnelsen ved gjestehavna går det en bratt bakke opp til høyre. Går du den kommer du til stedets koselige trekirke som du får på venstre side av veien. Veien snur til høyre like etter kirken, og der får du øye på Konsum – som så vidt jeg oppdaget er den nærmeste dagligvarebutikken.

Hovedinntrykket av Hunnebostrand var veldig positivt, og det blir garantert et besøk til her når gradestokken begynner å krype oppover igjen…

Det hører med til historien at jeg ringte havnevakta på telefon for å forhøre meg om det var ledige plasser der jeg kunne legge til langsides. Jeg forklarte at jeg var handikappet og helst ville ligge langsides.

Han sa da at det var fullt på de stedene der man kunne ligge langsides, men sa at det bare var å komme og legge meg langsides der man egentlig skulle ligge med baugen inn – det var nok plass.

Denne imøtekommenheten var avgjørende for at jeg valgte å dra inn dit, og det angret jeg ikke på. Vil gjerne besøke denne gjestehavna flere ganger.

OPPDATERING 2022: Endelig fikk jeg besøkt Hunnebostrand igjen – denne gangen med nybåten! La meg faktisk langsides på nesten samme sted som før. Fikk tatt meg en tur bort til skulpturparken ved den gamle steinbruddet – anbefales! Kommer nye utstillinger/skulpturer der hvert år.

Spiste også en aldeles nydelig Fish & Chips på Bella Gästis – som ligger like ved der skulpturparken begynner. Hyggelig betjening og VELDIG god mat – så dit kommer jeg tilbake. Var også denne gangen her i lavsesongen, så det var ganske stille og rolig, og flere av utestedene var kun åpen om helgene. Kommer garantert tilbake hit, er et av de stedene i Sverige jeg trives best!

Morsomt også at jeg traff på et eldre norsk ektepar i en seilbåt fra Tønsberg – som jeg traff flere ganger på Norgesturen min i 2021, blant annet i Farsund!