Hunnebostrand gjestehavn (Sverige)

Vurdering (5 anker er best):
Posisjon: 58°26’24.4″N 11°17’32.8″E
Besøkt antall ganger: 1 Sist besøkt: 10-11.08. 2017 Webkamera: 1  Hjemmeside
Fasiliteter: Strøm, vann, toalett, badstu, dusj, vaskerom, søppel, drivstoff. Butikker, restauranter, minibank i umiddelbar nærhet. Et stykke å gå opp til nærmeste Konsum dog, men langt fra uoverkommelig.
Havneavgift (for 24-foter): Betalte 320 kroner for ett døgn, men det inkluderte både strøm og adgang til dusj og badstu samt kort til anlegget – det kan brukes neste gang jeg er der. Betalingsautomat ved havnekontoret. Mener å huske at selve døgnprisen uten dusjkort, men med strøm og vann var 260 eller 280 kroner.
Fortøyning: Baug mot brygge med tau og anker. Langsides.
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Delvis. Ved flytebryggen jeg lå på var det greit å komme seg opp den vanlige rampa opp fra brygga til land. Litt bratt for rullestol, kanskje? Også handicaptoalett i servicebygget. 

Innseilingen til gjestehavna er enkel og grei, du ser det store fjellet (passende nok med navnet Höge Berg) på lang avstand og gjestebryggene ligger til styrbord når du kommer inn.

Det er som sagt strøm (trepolet) og vann på brygga, og går du til venstre for restauranten når du kommer i land fra flytebrygga som ligger innerst så ligger det et servicebygg der med dusj og toaletter samt betalingsautomat. Havnekontoret ligger ved siden av der igjen med betalingsautomat til venstre side hvis selve kontoret er stengt. Det er også søppelcontainere like ved.

Går du til venstre kommer du inn i en hyggelig gate med små trehus, noen gamle, noen nye, men i gammel stil. Du kan rusle langs denne veien helt til du kommer til det lille fjellet, der det er en tursti med kunstinstallasjoner.

Det ligger mange små butikker, kafeer og restauranter på begge sider av gaten, men etter rundt 100 meter fra begynnelsen ved gjestehavna går det en bratt bakke opp til høyre. Går du den kommer du til stedets koselige trekirke som du får på venstre side av veien. Veien snur til høyre like etter kirken, og der får du øye på Konsum – som såvidt jeg oppdaget er den nærmeste dagligvarebutikken.

Hovedinntrykket av Hunnebostrand var veldig positivt, og det blir garantert et besøk til her når gradestokken begynner å krype oppover igjen…

Det hører med til historien at jeg ringte havnevakta på telefon for å forhøre meg om det var ledige plasser der jeg kunne legge til langsides. Jeg forklarte at jeg var handikappet og helst ville ligge langsides.

Han sa da at det var fullt på de stedene der man kunne ligge langsides, men sa at det bare var å komme og legge meg langsides der man egentlig skulle ligge med baugen inn – det var nok plass.

Denne imøtekommenheten var avgjørende for at jeg valgte å dra inn dit, og det angret jeg ikke på. Vil gjerne besøke denne gjestehavna flere ganger.