Tanumsstrand gjestehavn (Sverige)

Vurdering (5 anker er best):
Posisjon: 58°40’23.5″N 11°15’43.9″E
Besøkt antall ganger:Sist besøkt: August 2019. Webkamera: 1   Hjemmeside
Fasiliteter: Strøm, vann, toalett, dusj, vaskerom, søppel.  badstu, spa, hotell, restaurant, pizzasted. Skal du handle i butikker må du gå inn til Grebbestad. Det prøvde jeg meg ikke på, men det skal visst ta rundt 30-45 minutter.
Havneavgift (for 24-foter): Betalte 150 kroner for ett døgn ettersom jeg ankom etter at hovedsesongen var over og prisen satt ned. Så det kan jeg ikke klage over! Inkluderte strøm, men i hovedsesongen må strøm betales ekstra for. Betalte havneavgiften i hotellresepsjonen, men det er også automat der. Dusj og toalettanlegget er vel det flotteste jeg noengang har vært på! Rent bortsett fra at det er relativt åpent – ikke noe privatliv der.
Fortøyning: Baug mot brygge med tau og anker. Jeg lå langsides ettersom det var god plass og jeg så flere andre gjøre det samme. Fikk ingen reaksjoner, men i utgangspunktet sier de nei til det i toppsesongen. 
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Delvis. Som vanlig en rampe opp fra flytebryggene. Ikke noe problemer for meg med protese. Handicaptoalett i garderobeanlegget.

Denne gjestehavnen ligger i tilknytning til et hotellanlegg med spa og basseng. Behandling og tilgang til disse kan kjøpes i hotellresepsjonen, der jeg også betalte havneleie. Spurte ikke, men tror at du også kunne ha kjøpt frokost og fått tilgang til spisesalen der.

Som allerede nevnt, nydelige, moderne og rene toaletter. Brukte ikke dusjanlegget, men rent og pent der også da jeg tittet inn. Mulig du må kjøpe poletter eller bruke mynter for å dusje, dog. Og selv om det er veldig god standard er det fellesdusjer, noe alle vel ikke liker så godt.

Tanumsstrand ligger litt utenfor allfarvei og det er ingen butikker eller slikt i umiddelbar nærhet. Du må gå eller sykle til Grebbestad. Hotellet leier ut sykler.

Fortøyd i Tanumssstrand. Pizzabula akter for båten holdt det gående langt ut i nattetimene….

Det var et fint og greit opphold her, hyggelige folk i resepsjonen og rent og pent, men så var det da også utenfor sesongen.

OBS: Min andre overnatting var også utenfor hovedsesongen, og da jeg skulle bruke automaten oppdaget jeg at den viste en annen pris enn det som sto på nettsidene. Det virket som om prisene på automaten ikke var nedjustert til off-seasonpris.

Jeg gikk da inn i resepsjonen og spurte om det, og da slapp jeg unna med å betale lavsesongprisen i resepsjonen. Bare et lite tips!

På mitt andre opphold var det også omtrent tomt i gjestehavna, men pizzabula var tydeligvis okkupert av nordmenn som var på en skikkelig rotbløyte. Det gikk i DDE og det som verre er, og de var ikke ferdige før langt på natt, men jeg sovnet nå til slutt uansett!

Bortsett fra akkurat den episoden, så er det egentlig en ganske så rolig havn. Men ikke mye å finne på!

Bryggene i Tanumsstrand har egne navn. Helt tilfeldig fortøyde jeg til den “riktige” brygga som enbeint skipper med kallenavnet Long John Silver…