Tanumsstrand gjestehavn (Sverige)

Vurdering (5 anker er best):
Posisjon: 58°40’23.5″N 11°15’43.9″E
Besøkt antall ganger: 3 Sist besøkt: Juni 2022 Webkamera: 1   Hjemmeside
Fasiliteter: Strøm, vann, toalett, dusj, vaskerom, søppel.  badstu, spa, hotell, restaurant, pizzasted. Skal du handle i butikker må du gå inn til Grebbestad. Det prøvde jeg meg ikke på, men det skal visst ta rundt 30-45 minutter.
Havneavgift (for 29-foter): Betalte 345 kroner 2. juni – når de fleste andre gjestehavner fortsatt opererte med lavsesong! Skygger unna heretter!  Betalte havneavgiften i hotellresepsjonen, men det er også automat der. 
Fortøyning: Baug mot brygge med tau og anker samt  langsides. Jeg lå langsides på en brygge jeg egentlig skulle ligge med baug/akter inn. Men ettersom det var god plass og jeg så flere andre gjøre det samme, så gjorde jeg det med god samvittighet. Egentlig er det kun den innerste flytebryggen som er for langsidesplasser.. 
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Delvis. Som vanlig en rampe opp fra flytebryggene. Ikke noe problemer for meg med protese. Handicaptoalett i garderobeanlegget.

Denne gjestehavnen ligger i tilknytning til et hotellanlegg med spa og basseng. Behandling og tilgang til disse kan kjøpes i hotellresepsjonen, der jeg også betalte havneleie. Spurte ikke, men tror at du også kunne ha kjøpt frokost og fått tilgang til spisesalen der.

Som allerede nevnt, nydelige, moderne og rene toaletter. Brukte ikke dusjanlegget, men rent og pent der også da jeg tittet inn. Mulig du må kjøpe poletter eller bruke mynter for å dusje, dog. Og selv om det er veldig god standard er det dusjer i åpne båser, noe alle vel ikke liker så godt.

Tanumsstrand ligger litt utenfor allfarvei og det er ingen butikker eller slikt i umiddelbar nærhet. Du må gå eller sykle til Grebbestad. Hotellet leier ut sykler.

Fortøyd i Tanumssstrand. Pizzabula akter for båten holdt det gående langt ut i nattetimene….

OBS: Min andre overnatting var også utenfor hovedsesongen, og da jeg skulle bruke automaten oppdaget jeg at den viste en annen pris enn det som sto på nettsidene. Det virket som om prisene på automaten ikke var nedjustert til off-season-pris.

Jeg gikk da inn i resepsjonen og spurte om det, og da slapp jeg unna med å betale lavsesongprisen i resepsjonen. Bare et lite tips!

På mitt andre opphold var det også omtrent tomt i gjestehavna, men pizzabula var tydeligvis okkupert av nordmenn som var på en skikkelig rotbløyte. Det gikk i DDE og det som verre er, og de var ikke ferdige før langt på natt, men jeg sovnet nå til slutt uansett!

Bortsett fra akkurat den episoden, så er det egentlig en ganske så rolig havn. Men ikke mye å finne på!

Overnattet her for tredje gang i 2022 da det var fullt på de nærmeste stedene. Selv om det var i begynnelsen av juni og for de fleste andre havner fortsatt lavsesong, så tok de hele 345 kroner for en overnatting! Det betyr at jeg kommer til å unngå dette stedet heretter hvis jeg kan!

Bryggene i Tanumsstrand har egne navn. Helt tilfeldig fortøyde jeg til den “riktige” brygga som enbeint skipper med kallenavnet Long John Silver…

 

 

Related Images: