Vollen Marina, gjestebrygger

Vurdering (5 anker er best):
Posisjon: 59°48’34.2″N 10°29’13.4″E
Besøkt antall ganger: 5  Sist besøkt: 18. april 2021 Webkamera: Nei Hjemmeside
Fasiliteter: Strøm, vann, toaletter, dusj, drivstoff. Butikker, kafeer, bakeri og båtutstyrsbutikk i umiddelbar nærhet. Skrogvask og vannscooterutleie. Oslofjordmuseet rett over bukta.
Fortøyning: Langsides, i båser på det nyeste anlegget helt ytterst.
Havneavgift (for 29-foter): 390 NOK + strøm for overnatting, 95 NOK for fire timer. Betales med appen Marina Booking. Her betales også vask/tørk/dusj som koster 60 kr per stk.
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Ikke spesielt, men det går greit å komme seg opp fra flytebrygga.
vollenmarina

Idylliske Vollen besøkte jeg for første gang i november. Jeg kombinerte oppholdet med et jobbseminar på Leangkollen og lot båten ligge ved gjestebrygga over natten fra lørdag morgen. Søndag rakk jeg en tur innom Oslofjordmuseet før jeg satte baugen hjemover.

Gjestebrygga (flytebrygge) er lett å finne når du nærmer deg båthavna. Den ligger ved tårnbygningen, mellom bryggene for drivstoffpåfylling og det vanlige bryggeanlegget til båtforeningens medlemmer. Ikke veldig mange gjesteplasser, så blir nok fort fullt om sommeren.

Da jeg fortøyde ved brygga kom jeg i snakk med en som jeg tror enten jobbet i båtutstyrsbutikken eller hadde båt selv i havna. Han ga meg det tipset at havna var litt utsatt fra bølgene til blant annet Kielferga, og ba meg fortøye med god slakk og mye fendring, noe jeg da også gjorde.

Foruten en kafe (som var stengt da jeg var der) ligger det også en kiosk/båtutstyrsbutikk like ved gjestebrygga og pumpene. Den var åpen da jeg ankom lørdag, men stengt søndag nå utenfor sesongen. På hjemmesiden står det at nøkkel til toalettene må hentes der. Usikker hvordan det fungerer når det er stengt…

IMG_2418
Sett fra Oslofjordmuseet

Vollen Marina ligger rett ved sentrum av Vollen, en liten sørlandsidyll i Asker med masse fine trehus like ved sjøen. Fem minutters spasertur ( ta til venstre når du kommer opp til hovedveien) tar deg til et lite sentrum med flere butikker, bakeri og kafe, Rema, frisør, klesbutikker osv. Flere av disse var også åpne denne søndagen i november.

Går du forbi disse butikkene og tar ned til venstre ved den bygningen som huser Rema, kommer du ned til den gamle dampskipsbrygga, den noe nyere brygga som brukes av hurtigbåten fra Oslo på hverdagene (morgen og ettermiddag) samt Oslofjordmuseet.

Ved Oslofjordmuseet er det også noen gjesteplasser

Museet er ikke stort, og kanskje heller ikke så veldig spennende hvis du ikke er spesielt opptatt av kystkultur, men jeg hadde glede av å oppdage en klassisk With-jolle som lignet veldig på den jeg nærmest vokste opp i, og robåtsimulatoren i andre etasje var også fiffig.

Til 40 kroner i inngang (som jeg for øvrig slapp ettersom det var gratis adgang i forbindelse med en utstillingsåpning denne søndagen) er det uansett verdt prisen! Og museet har også en egen gjestebrygge for litt mindre båter.

Uansett et hyggelig sted som jeg nok kommer til å prøve å besøke i løpet av våren/sommeren neste år.

OPPDATERING: Har besøkt stedet et flere ganger nå, i sommersesongen er det pur idyll med ferskt bakverk på Cafe Oscar…Absolutt vel verdt et besøk.

OPPDATERING 2021: Har ikke besøkt Vollen i år ennå, men på sine nettsider skriver de at de fra i år utvider gjesteplasskapasiteten med en ny brygge som er plassert ytterst på det eksisterende bryggeanlegget der det er faste båtplasser. Der skal det også komme et serviceanlegg med toaletter og dusj.

OPPDATERING APRIL 2021: 

Var innom for å ta det nye anlegget i nærmere øyesyn. Åpner ikke offisielt før 1. mai, så vet ennå ikke hva det vil koste å ligge der, men anlegget så veldig bra ut. Særlig utriggerne falt i smak for en amputert skipper med litt dårlig balanse. Solide og mye mer stødige enn jeg er vant til. Serviceanlegget var ikke ferdig ennå og derfor heller ikke åpnet. Vet ikke om strømmen var tilkoblet da jeg ikke brukte den. Men dette ser veldig bra ut, og gjør at Vollen nok blir enda mer attraktivt for båtfolk framover – hvis de da ikke priser seg helt bort. Noen bilder fra det nye anlegget under.

OPPDATERING 2023:

Har ikke lagt til her i år ennå, men hvis jeg gjør det blir det kun for noen timer på dagen. For som jeg skrev i forrige oppdatering fryktet jeg at de priser seg bort. Noe det viser seg at de har gjort. Ifølge nettsidene tar de nå 390 kroner pluss strøm! Det gjør at det ikke blir besøk her særlig ofte, nei. SÅ interessant er det ikke på Vollen til at det rettferdiggjør den prisen. I tillegg er dette prisen du må betale fra 1. mai og helt til 31. oktober, noe som gjør stedet enda mer usympatisk. Så her blir det i høyden å legge seg til for noen timer før man fortsetter til gjestehavner i nærheten, som ligger nesten halvparten i pris. For eksempel Sætre.

Man kan visstnok legge seg på den gamle gjestebrygga lenger inn (regner med at det er den som du ser snekka ligger ved på bildet oppe til venstre). Den er uten strømtilbud og betaling på automat/havnevert. Vet ikke prisen. men gjelder kun båter opp til 26 fot.

 

 

Related Images:

Kommentarer

Legg gjerne inn en kommentar!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.