Vollen Marina, gjestebrygge

Vurdering (5 anker er best):
Posisjon: 59°48’34.2″N 10°29’13.4″E
Besøkt antall ganger: 4  Sist besøkt: Sommeren 2019 Webkamera: Nei Hjemmeside
Fasiliteter: Strøm, vann, toaletter, dusj, drivstoff. Butikker, kafeer, bakeri og båtutstyrsbutikk i umiddelbar nærhet. Skrogvask og vannscooterutleie. Oslofjordmuseet rett over bukta.
Fortøyning: Langsides.
Havneavgift (for 24-foter): 150 NOK døgnet, 50 NOK for fem timer, to timer dagtid gratis. Automat.
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Ikke spesielt, men det går greit å komme seg opp fra flytebrygga-
vollenmarina

Idylliske Vollen besøkte jeg for første gang i november. Jeg kombinerte oppholdet med et jobbseminar på Leangkollen og lot båten ligge ved gjestebrygga over natten fra lørdag morgen. Søndag rakk jeg en tur innom Oslofjordmuseet før jeg satte baugen hjemover.

Gjestebrygga (flytebrygge) er lett å finne når du nærmer deg båthavna. Den ligger ved tårnbygningen, mellom bryggene for drivstoffpåfylling og det vanlige bryggeanlegget til båtforeningens medlemmer.

Da jeg fortøyde ved brygga kom jeg i snakk med en som jeg tror enten jobbet i båtutstyrsbutikken eller hadde båt selv i havna. Han ga meg det tipset at havna var litt utsatt fra bølgene til blant annet Kielferga, og ba meg fortøye med god slakk og mye fendring, noe jeg da også gjorde.

Foruten en kafe (som var stengt da jeg var der) ligger det også en kiosk/båtutstyrsbutikk like ved gjestebrygga og pumpene. Den var åpen da jeg ankom lørdag, men stengt søndag nå utenfor sesongen. På hjemmesiden står det at nøkkel til toalettene må hentes der. Usikker hvordan det fungerer når det er stengt…

IMG_2418

Sett fra Oslofjordmuseet

Vollen Marina ligger rett ved sentrum av Vollen, en liten sørlandsidyll i Asker med masse fine trehus like ved sjøen. Fem minutters spasertur ( ta til venstre når du kommer opp til hovedveien) tar deg til et lite sentrum med flere butikker, bakeri og kafe, Rema, frisør, klesbutikker osv. Flere av disse var også åpne denne søndagen i november.

Går du forbi disse butikkene og tar ned til venstre ved den bygningen som huser Rema, kommer du ned til den gamle dampskipsbrygga, den noe nyere brygga som brukes av hurtigbåten fra Oslo på hverdagene (morgen og ettermiddag) samt Oslofjordmuseet.

Ved Oslofjordmuseet er det også noen gjesteplasser

Museet er ikke stort, og kanskje heller ikke så veldig spennende hvis du ikke er spesielt opptatt av kystkultur, men jeg hadde glede av å oppdage en klassisk With-jolle som lignet veldig på den jeg nærmest vokste opp i, og robåtsimulatoren i andre etasje var også fiffig.

Til 40 kroner i inngang (som jeg forøvrig slapp ettersom det var gratis adgang i forbindelse med en utstillingsåpning denne søndagen) er det uansett verdt prisen!

Uansett et hyggelig sted som jeg nok kommer til å prøve å besøke i løpet av våren/sommeren neste år.

OPPDATERING: Har besøkt stedet et flere ganger nå, i sommersesongen er det pur idyll med ferskt bakverk på Cafe Oscar…Absolutt vel verdt et besøk.

 

 

 

Legg gjerne inn en kommentar!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.