Flekkefjord (Tollbodbrygga)

Posisjon:58°17’38.2″N 6°39’36.0″E
Besøkt antall ganger: 1 Sist besøkt: 14.08 – 16.08 2020  Webkamera: Nei  
Fasiliteter: Servicebygg med dusj og toalett. Strøm og vann. Søppel. 
Havneavgift (for 29-foter): 100 NOK. Gratis første døgn, deretter 50 NOK per natt pluss 50 NOK i strøm per natt. Vippses, eller betales på turistkontoret.
Fortøyning: Doble båser og langsides (i kanalen/elva) (i elva er broene 3,5 og 3,3 meter høye)
Tilrettelagt for funksjonshemmede:  Tja. Lett adgang opp fra rampa, men servicebygget ligger noen meter fra havna.
 

Sentralt beliggende gjestehavn innerst i fjorden. Det er lagt ut båser med utriggere ytterst på Tollbodbrygga og de som ligger mot elva/kanalen er gjesteplasser. I tillegg kan man ligge langsides i selve kanalen samt på noen få plasser ved Tollbodbrygga. Ulempen er at man ligger rett ved elveinnløpet og er utsatt for mye trafikk fra lokale båter samt noe støy fra utestedene. Og står vinden rett inn kan det fort bli en urolig natt. Hyggelig pris, dog!

Møtte bare blide folk mens jeg ruslet rundt i byen – som er det lengste jeg har vært i Norge med båten.

Serviceanlegget ligger i gata bak det hvite Tollbodhuset, omtrent vis-a-vis kulturhuset Spira. Jeg benyttet det ikke mens jeg var der, så jeg kan ikke si noe om standarden.

Koselig by med Sørlandspreg og hvite trehus. Hollenderbyen er jo et must. Går du opp Elvegaten eller Kirkegaten er det en Kiwi-butikk i Brogaten. Du kan også gå over gangbroen like ved gjestehavna og handle på Rema 1000 på andre siden av elva. Så det meste av det du trenger er i nærheten av gjestehavna.

Det er kanskje et stykke å dra helt inn til Flekkefjord, men det er verdt det! Jeg tar mer enn gjerne denne avstikkeren neste gang jeg er på disse kanter.