Gullholmen

Vurdering (5 anker er best): 
Posisjon: 58°10’40.1″N 11°24’15.8″E
Besøkt antall ganger: 1 Sist besøkt: Juni 2022. Webkamera: Nei Hjemmeside
Fasiliteter: Strøm, vann, toalett, dusj, søppel, gratis wifi, vaskemaskin, septiktømming. Dagligvarebutikk som er ombud for Systembolaget og restauranter i umiddelbar nærhet. Museum.
Havneavgift (for 29-foter): Betalte 275 svenske kroner inkludert strøm og vann i lavsesongen. I høysesongen er prisen 405,- . Betaling via automat eller appen GoMarina. Forhåndsbestilling via Dockspot.
Fortøyning: Baug inn via bunnfaste rep eller bøyer. Noen få langsidesplasser innerst på flytebryggen (to maks) samt på utsiden mot sundet (utsatt for sterk trafikk) og på innsiden ved restauranten.
Tilrettelagt for funksjonshemmede:: Delvis. Hvis du får longsideplass ved flytebryggene, så ja. Det er vanlig rampe fra bryggene. Brukte ikke dusj/toalettanlegg.

Trudelutt og Bergtatt. To norske båter på plass.

Gullholmen er et sted jeg har dratt forbi de gangene jeg har vært såpass langt sør ved vestkysten av Sverige.

Enten fordi det ikke har passet med opplegget mitt å stoppe der, eller, de fleste gangene, fordi det rett og slett, selv om jeg ikke har passert stedet i høysesongen, likevel har vært fullt der, samt vært vanskelig for meg alene å fortøye der.

Denne gangen kom jeg meg endelig dit likevel, både fordi det var før hovedsesongen og fordi en av de to langsidesplassene var ledig. noe jeg visste fordi et båtkollega hadde ankommet der noen få timer før meg, og rapporterte at plassen var ledig.

Og jeg angret ikke et sekund på at jeg la til der, for nå skjønner jeg hvorfor stedet er så populært! Å gå rundt i de trange gatene på selve Gullholmen var en opplevelse i seg selv. Utrolig koselig.

På denne holmen ligger også et museum som dessverre bare er åpent i høysesongen. Men jeg var heldig og dumpet innom en privat visning og fikk lov å titte litt!

Fra museet

Gikk meg nesten bort i de trange gatene og stiene, og det kan nok hende at jeg slumpet til å gå gjennom en privat hageflekk eller to der jeg vimset rundt, men siden hovedsesongen ikke var begynt ennå, så var det flere av de små husene som så stengt ut, så jeg slapp å bli jaget rundt!

Selve gjestehavna ligger hovedsakelig på den større øya Härmanö. Der er det dagligvarebutikk og fiskerestaurant samt servicebygg.

Det finnes også et servicebygg på holmen der restauranten Skottaren ligger. Det går ferge herfra til fastlandet og videre ut til Käringön.

Etter å ha tatt en tur til utsiktspunktet Losutkiken tok jeg meg et bedre måltid på Gullholmens Hamnkrog. Hyggelig personale og veldig god mat. Anbefales!

Gullholmen var absolutt et flott sted og en havn og en øy jeg mer enn gjerne besøker igjen. Absolutt en av mine favoritter fra båtferien i 2022.

 

 

Related Images: