Tjuvholmen gjestehavn

Vurdering (5 anker er best):
Posisjon: 59°54’28.6″N 10°43’16.6″E
Besøkt antall ganger: 6  Sist besøkt: April 2020 Webkamera: Nei Hjemmeside
Fasiliteter: Vann. Butikker, kafeer, restauranter og båtutstyrsbutikk (Best Marin) i umiddelbar nærhet.
Havneavgift (for alle): 150 NOK dagsavgift, 270 NOK overnatting. 40 NOK inntil tre timer. Ikke lov å overnatte i selve båten. Automat og GoMarina-appen.
Fortøyning: Langsides og i bås
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Nei, overhodet ikke.

Langsides på Tjuvholmen.
Langsides på Tjuvholmen.

Tjuvholmen er nærmest en mellomting mellom uthavn og gjestehavn, ettersom tilbudet er minimalt når det gjelder fasiliteter, men samtidig veldig sentralt.

De fleste som kommer inn til Oslo med båt legger seg vel på den langt dyrere marinaen på Aker Brygge. For meg koster det nesten 450 kroner hvis jeg skal legge med på Aker Brygge, så der har jeg skygget unna. Men Tjuvholmen har jeg benyttet ved noen anledninger.

Det er nok av plasser der, men som enbent skipper kan jeg kun legge meg til langsides i kanalen. legger du deg under den vestre brua er det lavest der, men jeg klarer greit å kravle meg ombord langsides også på det høyeste. Mesteparten av gjesteplassene, som ligger i kanalen mellom Aker Brygge og Astrup Fearnley-museet, altså den ytterste (tror den innerste er reservert med faste plasser) er nemlig båsfortøyninger, men utriggerne skråner oppover og er umulig å forsere for meg, som trenger krykke når jeg går på utriggere.

Nybåten liggende på Tjuvholmen før avgang

Prisen er langt mer hyggelig enn på Aker Brygge Marina, men du får det du betaler for… Det er ikke lov å overnatte i båten, og heller ikke strøm tilgjengelig. Vannslanger er imidlertid plassert med jevne mellomrom, så vidt jeg kan se.

Et greit sted å legge båten hvis du skal en dagstur inn til Oslo, eller en shoppingrunde på Aker Brygge og Tjuvholmen. I 2016 kom det en båtutstyrsbutikk (Best Marin) i gåavstand i en av bygningene bak bussholdeplassen, så da kan man jo shoppe til båten også!

Hvordan det er i forhold til tyverier å ligge så sentralt er jeg usikker på, ville vel ikke lagt meg der en fredags- eller lørdagskveld, for å si det slik. Jeg tror det er vekterne som patruljerer området som også sjekker om båtene som ligger der har betalt havneavgift.