Helgeroa gjestehavn

Vurdering (5 anker er best): 
Posisjon: 58°59’36.4″N 9°51’20.1″E
Besøkt antall ganger: 1 Sist besøkt: 24.-27. juni 2020 Webkamera: Nei. Hjemmeside
Fasiliteter: Strøm, vann, toaletter, dusj, vaskemaskin, drivstoff, søppeltømming.. Kiosk/gatekjøkken/kafe med brus, is, sjokolade, noe dagligvarer og noe båtutstyr. Flere kafeer/restauranter rett ved havna. Dagligvarebutikk (Meny) ca. 1,2 kilometer fra gjestehavna. Et drøyt stykke for en enbeint skipper med protese, men overkommelig for andre. Går forøvrig buss – men sjelden.
Fortøyning: Bås og sidelengs (på utsiden). OBS: De innerste båtplassene er faste plasser. Gjesteplasser er merket. Man fortøyer ved den ytterste flytebrygga.
Havneavgift (for 29-foter): 199 NOK. Må betales i kiosken 
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Tja. Der jeg lå ved en vanlig flytebrygge var det den vanlige rampen opp fra brygga og til land, men deretter fulgte et stykke med sand og grus som kan være slitsomt å forsere hvis man er dårlig til beins eller sitter i rullestol. Gikk greit for meg. 

Helgeroa er et koselig sted der jeg fikk hvilepulsen med en gang. Vær OBS på at informasjonen i Havneguiden (hverken på app eller nett) ikke er helt oppdatert ettersom den viser at gjesteplassene er innerst ved landsiden for mindre båter og i båser/langsides på den midterste flytebrygga. Dette er ikke riktig. Gjesteplassene inne ved landsiden er korrekte, men de øvrige gjesteplassene er på den ytterste flytebrygga. Der kan man fortøye langsides på utsiden og i båser på innsiden. De innerste båsplassene er dog faste plasser, og tydelig merket.

Serviceanlegget ligger i de røde trehusene på landsiden, de som er merket med Gamle Helgeroa Marina. Der er det også hvor havneavgiften skal betales, ingen automat eller app, Larvik havn/kommune har ikke kommet så veldig langt når det gjelder betalingsløsninger (samme som Stavern (vet jeg), og også Nevlunghavn (tror jeg). 

Det er en slags merkelig blanding av storkiosk, båtutstyrsbutikk, dagligvarebutikk, gatekjøkken og kafé med alkoholservering… Maten smakte dog helt OK, kioskprisene var som vanlig noe stive (58 kroner for 1,5 liters Pepsi-Max!). Veldig hyggelig betjening, dog.

På vei til butikken i Helgeroa, nesten på toppen av bakken…

Det er også en iskiosk der, samt asiatisk restaurant og restauranten Sydvesten litt lenger bort i gata. Maten og servicen på sistnevnte var veldig bra.

Ellers er det ganske så stille i Helgeroa og ikke mye annet å finne på! En liten sandstrand i gåavstand til gjestehavna der mange badet. Ikke altfor mye bråk på gjestebrygga heller. Vil kalle dette en veldig familievennlig gjestehavn.

Litt langt å gå til nærmeste dagligvarebutikk dog. Meny ligger rundt 1,2 kilometer fra gjestehavna, forbi Sydvesten og deretter til høyre gjennom Krabbegata (!) til du kommer på toppen av en lang, men ganske slak bakke. Sikkert en fin tur for normale tobeinte, men for en enbeint skipper med protese, som i tillegg glemte krykka og i nærmere 30 graders solsteik, så ble det en tøff etappe…Men hva gjør man ikke for mer kaffe og en firepakk med Pepsi-Max? 🙂

Drar gjerne tilbake hit og finner roen, både i helger og midt i uka! Men da skal jeg sørge for å ha nok Pepsi-Max og annen proviant om bord – så jeg slipper den turen til Meny!