Silda gjestehavn

Vurdering (5 anker er best): 
Posisjon: 62°0’44.1″N 5°12’4.7″E
Antall besøk: 1 Sist besøkt:  Juli 2021
Fasiliteter:  Strøm og vann, toalett, vaskemaskin og dusj i den gamle skolebygningen.
Havneavgift: NOK 200 som vippses
Fortøyning: Langsides
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Ikke spesielt, vanlige flytebrygger og landganger. 

Den lille øya Silda er siste “utpost” på vei nordover når du skal over Stad, og ligger litt nord for Måløy etter at du kommer ut fra sundet. Det er ferge/hurtigbåtforbindelse her til Måløy.

Du blir hilst velkommen av en fager kvinnelig gallionsfigur på babord side når du kommer inn i havna, og det er også her flytebryggene til båtgjestene er lagt.

Det er strøm og vann på bryggene, men de øvrige fasilitetene (som jeg ikke prøvde) ligger i kjelleren til den nå nedlagte skolebygningen som ligger på venstre hånd når du går nordover på øya.

Under andre verdenskrig var det flere av båtene til Shetlands-gjengen som gjerne lå her før overfarten – ifølge det jeg leste meg til på Måløyraidmuseet.

Det er ikke så mye annet å gjøre på Silda enn å spasere litt rundt. Det er mange fine, velholdte hus og hager her, men jeg vet ikke om det er fastboende her lenger, eller om de benyttes som ferieboliger.

Det er ikke noen butikker på øya og skolen er som sagt nedlagt. Det er imidlertid en restaurant på sørsiden av øya, som jeg ikke gikk til, og jeg er litt usikker på om den er i drift eller lagt ned. Uansett er den vel bare åpent om sommeren i så fall. 

Uansett et stille og koselig sted, og gjestehavna ligger ganske så godt beskyttet.

Related Images: