Kungshamn (Sverige)

Vurdering (5 anker er best):
Posisjon:58°21’35.4″N 11°14’45.2″E
Besøkt antall ganger: 3 Sist besøkt: Juni 2022 Webkamera: Nei Hjemmeside 
Fasiliteter: Strøm, vann, toalett, dusj, søppel, vaskemaskin, wifi. Butikker og restauranter i umiddelbar nærhet. Drivstoff.
Havneavgift (for 29-foter): 120 SEK inkl, strøm i lavsesongen. Automat. Forhåndsbestilling via Dockspot.
Fortøyning: Langsides, bås og baug mot brygge og anker akter.
Tilrettelagt for funksjonshemmede:: Hvis du får longsideplass ved flytebryggene, så ja. Det er vanlig rampe fra bryggene. Handicaptoalett i servicebygget.

Ligger sentralt til i forhold til både en relativt stor ICA og andre butikker og restauranter. Rent og hyggelig. Og sentralt.

Havnekontoret med serviceanlegg og automat ligger på andre siden av veien, i et gult hus. På kvitteringen står det koden til søppelanlegget, som er ved parkeringsplassen like ved gjestehavna. Prøvde ikke fasilitetene i servicebygget.

Ligger et steinkast fra gjestehavnene i Smögen og Hasselösund. Har ikke vært hos noen av disse, men tror det kan være ganske bråkete og travelt, spesielt i Smögen, når toppsesongen er i gang.

Kungshamn virker umiddelbart roligere, men jeg vet jo ikke siden jeg overnattet der i lavsesongen. Dog er den en aktiv fiskehavn med ganske store fartøy som går ut og inn.

Jeg la meg på en av de to langsidesplassene ved den ene flytebryggen. Disse plasene kan være noe utsatt for øvrig båttrafikk og vind fra “feil” retning. De øvrige plassene er i båser med ikke gangbare utriggere. Det gjelder også flytebryggen på innsiden av moloen, der det også er langsidesplasser langs kaikanten – men noe for høy for meg.

Anbefaler en tur til Thai-restauranten i den gamle prestegården. Kort vei fra havna og god mat til rimelige priser. Hadde en velsmakende buffet da jeg var der i 2019. I 2022 bestilte jeg take-away, også den smakte himmelsk!

Man kan også ta en båtreise til Smögen med klassiske trebåter hvis man ikke vil dra dit med egen båt. Jeg vurderte å ta meg en tur, men var ikke helt i form, så jeg droppet det denne gangen. Jeg må vel en eller annen gang besøke Smögen også, men det ble altså ikke denne gangen!

Men jeg trives i Kungshamn! Anbefaler også innkjøp av ferskt bakverk i bakeriet lenger inn i havna (i retning mot broen). Det er også en jernvarehandel nede ved havna. Den har også noe båtutstyr.

På Rösholmen vest for gjestehavna er det drivstoff. Har ikke tanket der, så vet ikke prisnivået.

 

 

 

Related Images: