Alt kler den smukke skipper…

Humor har, som musikk, alltid vært en viktig del av livet mitt. Som skipper har jeg derfor også skaffet meg et ganske stort utvalg av t-skjorter med mer eller mindre vellykkede forsøk på båthumor. De fleste har jeg kjøpt selv, men jeg har også fått et par i gave.

Så dette innlegget kommer derfor til å handle om hvordan en motebevisst skipper skal kle seg! Din bedre halvdel – om du har noen – er kanskje ikke helt enig i akkurat det, men det er en helt annen sak!

Ryggteksten på Båtmagasinet-skjorta

Selv trives jeg best i t-skjorte og jeans, det er nok standardantrekket mitt, selv om jeg selvsagt kan kle meg passende til andre anledninger også…

De fleste av disse t-skjortene er humorrelaterte, men jeg har også flere som kun har maritime motiv – til og med en t-skjorte fra Jean Paul – som vel er et slikt motemerke?

Den første t-skjorta jeg kjøpte er fra Båtmagasinet, tror jeg bestilte den det første året som båteier sammen med et par andre ting, blant annet en vanntett bag. I motsetning til de andre skjortene jeg har er hovedbudskapet på denne plassert på ryggen – på forsiden er det logoen til Båtmagasinet.

Da jeg kjøpte skjorta forstod jeg egentlig ikke hva den teksten betydde – men etter sju år som skipper har det gått opp for meg… 🙂

Denne har jeg to av!

Den neste båtrelaterte t-skjorta jeg kjøpte har jeg faktisk to eksemplarer av. Den første er nemlig blitt såpass sliten og utvasket at jeg tidligere i år bestilte en ny! 

Denne skjorta er også et godt eksempel på at Facebooks algoritmer fungerer – for jeg så annonsen for den der – og falt umiddelbart! Ikke minst fordi jeg endelig fant ei t-skjorte som hadde en snekkelignende farkost på seg, og ikke en seilbåt! Og jeg passer på å bruke den ofte når jeg er på jobb – særlig når det er fint båtvær ute! 🙂

Den tredje skjorta er bestilt fra samme firma som den forrige – “Min båt, mine regler” er også et godt slagord! Jeg er jo skipper på egen skute, så det skulle bare mangle!

I sommer var jeg nok en gang innom Grimstad, og der ligger det en butikk som jeg etter hvert har kjøpt en god del ting av, som emaljekrus til båten, en pute og en hettegenser. 

Disse produktene er stort sett laget med slagord på sørlandsdialekt, og i fjor kjøpte jeg hettegenseren, mens i år ble det en t-skjorte med “Love me fender” på.

Den er nesten en favoritt den også, ettersom den kombinerer både det maritime og min musikkinteresse. Selv om sørlandsdialekten mangler…

Du ser ikke det så godt på bildet til høyre, men skjorta er egentlig lyseblå.  Du ser det bedre på bildet øverst til høyre (inkludert en svært kort sommerklipp)… Vanligvis foretrekker jeg sort, marineblått (selvsagt!) og gråfarger. Jeg har dog noen hvite også, men lyseblått er litt uvanlig til meg å være…

Hettegenseren (bildet til venstre) er altså også fra Grimstad. Jeg har tenkt å kjøpe en t-skjorte med samme tekst neste gang jeg er der. Den kan selvsagt bestilles på nett, men det er greit å ha en unnskyldning til å stikke innom Grimstad også neste gang… Og det er alltid hyggelig å handle i butikken, som ligger en kort spasertur fra gjestehavna.

Jeg har også fått et par slike skjorter i gave. Til jul i fjor fikk jeg en t-skjorte fra sønnen min i julegave, med den engelske versjonen av “Min båt, mine regler” og et noe annerledes motiv. Den har jeg ikke noe bilde av ettersom den i skrivende stund befinner seg i vaskemaskinen! 

Gave fra Otto

Nylig fikk jeg også en overraskende gave fra en gammel venn, som er det nyeste tilskuddet til samlingen – og ennå ubrukt siden den bare er noen dager gammel! Den skal nok etter hvert bli flittig brukt den også!

Jeg må vel også ta med en souvenirskjorte jeg kjøpte i London for noen år siden. Den har jo et visst maritimt tema den også ettersom den omhandler nullmeridianen og dermed har med navigering å gjøre. Den ble innkjøpt under mitt besøk på Greenwich-observatoriet, det må vel ha vært i 2014? Hadde med meg eldstedattera og ei venninne av henne på turen. 

Nullmeridian er den meridian som lengdegradene regnes fra, og siden 1884 har all lengdegradsfastsettelse på jorden hatt nullmeridianen som utgangspunkt. Så jeg synes absolutt at den skjorta fortjener å bli nevnt her.

Som amputert har jeg også en rekke t-skjorter som med et skråblikk henspeiler på akkurat dette. Et par av disse kan jo sies å ha et visst maritimt tema, som for eksempel den første jeg lagde, med teksten “Retired shark trainer”, men jeg tar med en noe nyere variant som jeg fikk laget tidligere i år: “Instant pirate – just add rum”.

Jeg har jo full “piratutrustning” om bord, også et falskt trebein, og et eksempel på det ser du på bildet under til venstre… Jeg driver og ser på litt andre piratartikler som jeg kan skaffe meg etter hvert, kanskje litt innen steampunk-stilen?  Har litt problemer med å gå med det trebeinet (er egentlig en krykke som er kuttet av og “tapetsert” med trelignende folie), siden jeg har litt dårlig balanse, så jeg må ha krykker hvis jeg skal bruke den.

Som amputert har galgenhumoren hjulpet meg videre – så jeg synes det er litt morsomt med disse t-skjortene også! 🙂

Husk at du kan klikke på bildene for å se en litt større utgave!

Jeg har også flere mer “vanlige skjorter”. På bildet under ser dere tre av dem. Den til venstre ble kjøpt på en “kina-sjappe” i Albir i Spania og kostet ikke mange kronene. Men den er behagelig å ha på og har en drøss med anker på seg, så for under en femtilapp var det greit å kjøpe den! Men den har krympet mye, så jeg bruker den ikke så mye lenger. Eller, det er vel jeg som har “est ut” noe, så jeg får begynne å jobbe med å få ned kosemagen i størrelse… 😀

Skjorta i midten derimot, er noe dyrere, selv om den var på tilbud. Den er kjøpt inn på Aker Brygge og er nevnt lenger opp i dette innlegget – det er en Jean Paul-skjorte. Så skal jeg menge meg med fiffen er det vel den jeg bør ta på…sammen med shortsen jeg faktisk har fra samme merke – også den kjøpt på tilbud!

Den helt til høyre er faktisk kjøpt inn mens jeg var i Monaco – så den er vel å betrakte som en souvenirskjorte – både fra Monaco og med maritimt motiv. Siden jobben har ferieleilighet i Nice, så er det kort vei til Monaco, så der har jeg vært en god del ganger de siste årene, det har blitt en tradisjon. På vår siste visitt i vinterferien i februar i år droppet vi imidlertid Monaco, da begynte koronaepidemien å utvikle seg, så vi droppet både Monaco-turen og den faste turen over grensen til Nord-Italia.

Med andre ord er det ikke noe problem å være en velkledd skipper!

Dette innlegget er ikke på noen måte sponset, men for de som er interesserte: Butikken i Grimstad som jeg omtaler er Litanna (“Dorjefart”-genseren og “Love me fender”-skjorta), “Jeg vil bare dra på båttur” og “Min båt, mine regler” er kjøpt hos Sakki, mens de t-skjortene jeg lager selv er bestilt fra Vistaprint. Webadressene får dere finne ut selv, hvis det er aktuelt! 🙂