Sørlandet Feriesenter (Risør)

Vurdering (5 anker er best): 
Posisjon: 58°41’35.4″N 9°9’42.9″E
Besøkt antall ganger: 1 Sist besøkt: 6-7. august 2020 Webkamera: Nei. Nettside: Sørlandet Feriesenter
Fasiliteter: Servicebygg med dusj og toaletter. Strøm og vann. Søppeltømming. Storkiosk i resepsjonen.
Havneavgift (for 29-foter): 230 NOK (260 i høysesongen) pluss strøm 60,- . Betales hos resepsjonen – ingen automat eller app.
Fortøyning: Langsides. Baug og anker.
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Delvis. Greit å komme seg på land, men lange bakker opp til resepsjonen.

Feriesenteret ligger litt bortgjemt inn i Sandnesfjorden. Du drar forbi gjestehavna i Risør og tar sørover (til styrbord når du kommer fra Risør) ved Stangholmen.

De ytterste plassene på den østre flytebrygga (den nærmeste når du kommer inn fjorden) er longsideplasser på begge sider. I tillegg er det noen plasser inn mot land der du må fortøye med baugen og anker bak, så vidt jeg kan forstå.

Flytebrygga er litt sliten, og du må ha en lang kabel eller skjøte for å rekke nærmeste strømstolpe.

Feriesenteret er ganske stort, og det er et stykke i oppoverbakke før du kommer til resepsjonen der du betaler. Resepsjonen fungerer også som en slags storkiosk med kioskvarer, is og brus samt noen dagligvarer og badeleker. Ferskt brød og andre bakervarer.

Det er to store utendørs badebasseng på området, samt flere toaletter og dusjanlegg med vaskemaskiner. Det er et toalettilbud ikke så langt fra bryggene, mens de andre ligger ganske langt fra sjøen, så vidt jeg kunne se.

Hyggelig betjening og rolig sted, men litt i overkant dyrt for båtgjester, synes jeg. Dette er tross alt ikke en ordentlig gjestehavn, bare et feriesenter med gjestebrygge.

Men et fint alternativ hvis det er fullt i Risør, noe det var da jeg passerte.