Skjærhalden gjestehavn

Vurdering (5 anker er best):
Posisjon: N 59.01.40 E 11.02.30
Besøkt antall ganger: 3 Sist besøkt: 04.08.2016 Webkamera: 1 Hjemmeside
Fasiliteter: Servicebygg med dusj, toaletter, vaskemaskiner. Strøm og vann. Butikker og restauranter så og si på bryggekanten. Båtutstyrsbutikk. Drivstoff.
Havneavgift (for 24-foter): 300 kr. Det synes jeg var litt i overkant, er vel bare Aker Brygge som slår dem… På mitt første besøk i 2014 betalte jeg 70 kr i dagavgift.
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Ja. Men kanskje litt langt å gå til dusj og toalett.

imageHar vært innom Skjærhalden flere ganger nå, og selv om det er pent der synes jeg det fremdeles er dyrt å ligge der for en såpass liten båt som min.

Stor gjestehavn med masse plass. Fortøyning i båser og longside. Ligger noe utsatt til på utsiden av bryggene.

Litt langt å gå til landjorda og servicebygget hvis du legger til i utkanten av gjestehavna! Besøkte toalettet der, og det var rent og pent. Og dusjene er fine.

Skjærhalden fikk i 2015 veldig mye pepper på sosiale medier for kraftig prisøkning og stive priser samt sure havneverter. Prisene er jeg enig i er stive, men har bare møtt blide havneverter så langt.

Da jeg toppet tanken her før overfarten til Sverige i 2016 hadde de en ung jente ved drivstoffpåfyllingen som tok imot tamper og hjalp til. Men dieselprisen er stiv, anbefaler å tanke andre steder.

Har ikke vært der etterpå.

Det er nå mulig å forhåndsbestille plass der, men kun via deres egen nettside. Man må imidlertid betale 200 kroner ekstra hvis man skal forhåndsbestille! Ikke særlig aktuelt med andre ord… Til og med Dockspot tar ikke så mye i gebyr!