Resö gjestehavn (Sverige)

Vurdering (5 anker er best):
Posisjon: 58°48’4.0″N 11°9’47.8″E
Antall besøk: 2 Sist besøkt: 10.08. 2017 Hjemmeside
Fasiliteter: Strøm og vann (OBS: På ytre flytebrygge er det ikke strømstolper, men man kan koble seg til en stolpe like ved nedgangen til brygga hvis man har laaang skjøteledning), toaletter, dusj og vaskemuligheter i servicebygget som ligger ganske langt unna hvis du legger til på flytebryggene. Kafeer, restauranter, bakeri og butikk i nærheten.
Fortøyning: Longside på flytebryggene, stort sett baug/anker ellers.
Havneavgift (for 24-foter): 300 NOK døgn ( i toppsesongen), gratis ved kortids/dagligge da jeg var der sist. Automat.
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Ikke utpreget. Var ikke i serviceanlegget, så jeg vet ikke hvordan det er lagt opp, men legger du til ved flytebryggene er det en vanlig rampe opp til land som kan forseres uten store problemer. Legger du til ved flytebryggen ved serviceanlegget er det i alle fall kortere vei å gå.

IMG_9703Besøkte Resö på tampen av hovedsesongen. Synes ikke en pris på 300 kroner for overnatting kan forsvares av tilbudet på stedet, så vi valgte å kjøre videre etter en liten titt og endte opp i Strømstad der overnattingen koster 70 kroner mindre og mulighetene til shopping og uteliv er 95% større enn her…

Men Resö virket som et koselig sted, dog noe overpriset. Den er også en aktiv havn for fiskebåter, som har sin egen kai innenfor flytebryggene. Går du til høyre når du kommer opp fra flytebryggene (OBS: båsene på den ene siden av flytebryggene er private, gjesteplassene er longside), og forbi fiskebåtbryggen, kommer du til servicebygget der det også er en restaurant. Det er noen gjesteplasser både på øya der serviceanlegget ligger, samt ved flytebryggen på andre siden av moloen over til holmen der servicebygget ligger. 

IMG_9704Går du til venstre kommer du til en Tempo-butikk som har det nødvendigste av dagligvarer, men ikke spesielt billig. Bare en pakke smør kostet fem kroner mer her enn på ICA i Strömstad…

OPPDATERT: Under andre besøk her i august 2017 hadde butikken skiftet kjede og tilhører nå kjeden Handlarn.

Bak butikken ligger bakeriet og kafeen Panget. Vi kom dit på den siste åpningsdagen deres og fikk kjøpt med noen bakervarer som smakte aldeles utmerket! Så vi anbefaler et besøk der. Ikke spesielt billig der heller, 20 kroner for en Karlsbader-bolle er vel nærmest norsk prisnivå, men den smakte aldeles utmerket og betjeningen var veldig hyggelig. På mitt andre besøk hadde de stengt dagen før jeg kom… Kort sommersesong, synes jeg!

Så veldig mye mer av Resö så vi ikke, men jeg kommer sikkert til å ta en tur dit neste gang jeg er på Sverigetur. Idyllisk sted, så jeg kan vel spandere på meg en overnatting neste gang, hvis det passer seg slik. Har egentlig for liten kjennskap til Resö til å gi stedet mer enn to anker, vi får se om jeg kan oppgradere etter mitt neste besøk.

Resö har jeg kun besøkt med gamlebåten, får kanskje ta en stopp der med nybåten snart?