Vinterapatien kommer snikende

Det har gått noen dager nå uten at jeg har fått skrevet noe særlig. Alle de ferdigskrevne reserveinnleggene er lagt ut, så nå er det på tide å skrive noe nytt igjen! Og jeg har jo noe nytt å komme med også.

Ikke akkurat noe breaking news altså, men jeg kan jo starte med det som er helt nytt! Nemlig at jeg denne uka, mens det fremdeles er nesten en uke igjen av måneden, allerede har passert forrige leserrekord for februar, som ble satt i 2021. Sannsynligvis vil jeg også denne måneden havne over 2.000 lesere/unike brukere, slik jeg gjorde forrige måned.

Det betyr at jeg har begynt 2023 historisk godt! 

Det er jo ikke store tall, men veldig bra for den årstiden vi er inne i. Gjennomsnittlig har jeg har 71 lesere hver eneste dag hittil i år, og det er veldig bra til å være januar og februar. Når sommersesongen begynner stiger ogsp tallene kraftig, med flere hundre om dagen og mellom 4.000 og 9.000 om måneden. Oppturen starter vanligvis fra slutten av april og holder seg høyt fram til august/september før det faller av merkbart.

Det har alltid framstått som litt pussig for meg. Jeg ville egentlig ha trodd at det i den stille sesongen, mens majoriteten av båtfolket har sin egen båt på land, så ville lesertallene steget fordi folk ikke driver og tøffer rundt i sin egen båt og har tid til å sitte foran en PC og lese. Spesielt hvis jeg skriver om turer jeg tar om høsten og vinteren.

Men det er altså omvendt. Folk leser bloggen min mest når de selv er ute på sjøen og bruker båten! Det har alltid forekommet meg som litt underlig, men slik er det altså!

Fortsatt en del igjen å gjøre… Som vanlig litt overveldende å tenke på.

Akkurat nå føler jeg at det er litt slik “stille før stormen”-stemningen hos meg. I neste uke går fristen for å søke sommerferie ut på jobben. Innen 1. mars skal de ha alle søknadene på bordet. Det er vel rekordtidlig, i fjor var det vel ikke før etter påske hvis jeg husker riktig. Men det betyr jo også at jeg forhåpentligvis kan vente et svar på min “sommerjobbsøknad” før den tid. Som jeg skrev tidligere denne måneden har jeg jo lagt inn en søknad om å få lov til å jobbe fra båten i sommer, slik at jeg kan dra ut på et sammenhengende tokt i juni, juli og august.

Jeg må jo nesten få svar på den søknaden før jeg kan sende inn mine ferieønsker for sommeren! Så derfor rusler jeg litt spent rundt i stua og på jobben for tiden.

Jeg går egentlig rundt med en litt “meh”-følelse for tiden. Jeg har jo bare vært utpå én gang hittil i år, i januar, og har liksom ikke helt fått kommet ordentlig i gang. Ingen turer nå i februar heller, men jeg vil sannsynligvis komme meg utpå nå i helgen.

Over en måned siden forrige tur. Fyrsteilene til styrbord.

Jeg har litt samme følelse som jeg hadde forrige vinter. Jeg er nemlig urolig for at jeg ikke får gjort noe med forkabinen denne våren heller. Bortsett fra innkjøpet av nytt skrogtrekk forrige måned har jeg ikke kommet videre med noe, og føler meg litt apatisk med tanke på det. Riktignok er situasjonen noe annerledes enn i fjor, for i båten er det ganske ryddig og pent og forkabinen er også ryddig og luktfri og ganske så tett. Helt annerledes enn i fjor!

Men samtidig er det masse arbeid som gjenstår, og mine erfaringer med å leie inn folk for å hjelpe meg med slikt er ekstremt dårlig. Det er mye som skal gjøres og det ligger arbeid og venter på meg i båten, som jeg altså ikke har kommet i gang med.

Treverket på disse sofaryggene skal pusses og lakkes før nytt trekk skal på.

Sofaryggene til forkabinen ligger der og venter på meg. Treverket der (som fungerer som hyller når sofaryggene er montert) venter på å pusses ned og lakkes før det skal legges nytt trekk på dem (i samme farge som de nye putene og madrassene) og jeg må også få demontert skapet på babord side og veggen til toalettet på styrbord side. Disse må av for at nytt skrogtrekk skal kunne legges ordentlig.

Når det er gjort er jo planen å få vasket/avfettet skrogsidene før jeg skal legge på et strøk med maling/grunning på skrogsidene. Det er strengt tatt ikke helt nødvendig ettersom det skal limes på både isolasjon og trekk etterpå, men det kan ikke skade og kan også gi et bedre heft for lim og isolasjon, så planen er jo å få gjort det.

Disse tingene (litt usikker på dette med treverket til sofaryggene) er ting jeg skal klare å gjøre selv (til tross for mine tolv tommeltotter), nå som temperaturene begynner å bli milde og man kan få gjort ting om bord uten å fryse av seg fingrene… Det er bare å komme i gang! Jeg tenker at neste friuke i mars kan være en passende start. Da kan jeg holde på i flere dager og få gjort ting ordentlig. Ta meg selv litt i nakken og komme i gang!

Den største oppgaven som gjenstår er jo å få isolasjon og skrogtrekk på plass, og der må jeg nok ha hjelp. Jeg har litt mareritt om  at det ikke blir ferdig til sommeren, særlig hvis jeg får tommelen opp til sommertoktet mitt. Jeg bare MÅ få det på plass før avgang, og det gjør meg litt urolig.

Det er en oppgave jeg har null forutsetninger for å løse selv, uansett hvor mange YouTube-videoer jeg har sett på! Jeg får jo det rene panikkanfall hver gang jeg tenker på det – for jeg vet jo hvor klossete og upraktisk jeg er på det området – så jeg kjenner at litt av den apatien jeg hadde på samme tid i fjor kommer snikende…

Kanskje ikke helt de mest positive tankene å avslutte dette innlegget med, men slik er det bare! Jeg tenker jeg blir litt lysere til sinns hvis jeg får meg en tur eller to utpå i helgen!

Related Images: