Finnøy gjestebrygge

Vurdering (5 anker er best): 
Posisjon: 62°48’6.5″N 6°30’23.3″E
Besøkt antall ganger: 1 Sist besøkt: 23.08.2021 Webkamera: Nei. 
Fasiliteter: Dusj, toalett, vaskemaskin og tørketrommel. Strøm og vann. Søppel. Kafe. Badeland. Hotell med restaurant. Drivstoff. Fergeleie.
Havneavgift (for 29-foter):  NOK 200 inkl. strøm. Vipps eller Go Marina-appen. Var bare innom noen timer og betalte da 50 kroner.
Fortøyning: Langsides ved flytebrygga helt innerst.
Tilrettelagt for funksjonshemmede:  Greit nok. Vanlig landgang opp til moloen, blir bratt ved fjære sjø. Toalettet er rullestolvennlig.

Stakk innom Finnøy på vei fra Aukra (Nautneset) til Ålesund. Det var helt stille der, så nesten ingen mennesker, og var eneste gjestebåt.

Gjestebrygga ligger absolutt helt innerst, og du tøffer forbi både hotell, drivstoffbrygge og båtforeningens faste plasser før du til slutt ender opp ved gjestebrygga.

Det er et hotell der med restaurant, og det er også drivstoffylling som du passerer på vei til gjestebrygga som ligger absolutt helt innerst i bukta. Drivstoffbrygga er imidlertid en vanlig, høy brygge og jeg hadde ikke noen sjanse til å få brukt den.

Jeg kunne ikke se at det var noen dagligvarebutikker der, men så var jeg det bare noen få timer og gikk ut mot nordspissen av øya der hotellet befant seg, og ikke sørover. Mulig det ligger noe den veien, men jeg hadde uansett ikke noe behov for innkjøp, så jeg lette ikke spesielt etter noen butikker heller.

Finnøy er nok et populært sted i sommersesongen siden det er hotell der, og et badeland rett over veien med utsikt til Nordsjøen. 

Servicebygget er også flott og ganske nytt, og en del av det er benyttet til utstillingen av stedets “claim-to-fame” – Finnøymotoren. Den kan visstnok startes opp på oppfordring, man må ringe et nummer, så kommer noen lokale entusiaster og starter den opp. Men det er nok kun i hovedsesongen, og ikke aktuelt for en enslig gjestebåt som kommer putrende inn i overgangen fra sensommer til tidlig høst en typisk gråværsdag…

I servicebygget var det også noe som så ut som en liten kafé – som selvsagt var stengt for sesongen når jeg ankom.

Jeg må vel innrømme at bortsett fra å registrere nok et besøk på et nytt sted, så var ikke Finnøy noe spesielt å skrive hjem om – i alle fall utenfor hovedsesongen. Jeg kan nok tenke meg at det kan være populært om sommeren og kanskje et sted hvor man kan senke skuldrene, men utenom sesongen – som så mange andre steder – var det dødt, grått og kjedelig.

Men fin gjestebrygge med skikkelige strømkontakter (men lekk vannslange – på flere steder), og flott og rent servicebygg, så man kan jo ikke akkurat klage på det heller. Å fortsatt kjøre fullpris så sent i sesongen synes jeg imidlertid var noe spesielt. Så overnatting ble det ikke.

Finnøymotoren i all sin prakt

Related Images: