Aker Brygge

Vurdering (5 anker er best):
Posisjon: 59°54’28.5″N 10°43’32.5″E
Besøkt antall ganger: 1 Sist besøkt: 27.3-28.3. 2019 Webkamera: Nei. Hjemmeside
Fasiliteter: Servicebygg med dusj, toaletter og vaskemaskin. Strøm og vann. Søppel. WiFi. Butikker, restauranter, shoppingsenter, museer,hoteller og kollektivtrafikk i umiddelbar nærhet. Båtutstyrsbutikk (Best Marin) på Tjuvholmen maks ti minutters gange fra marinaen. Egen liten bar/pub i serviceanlegget.
Havneavgift (for 29-foter): 464 NOK!!! Dette inkluderer fri bruk av strøm, wifi, vann, dusj, toaletter og vask/tørk. Dette er vel den dyreste gjestehavna i Norge? Prisen er 16 kroner per fot sesong 2023! Skygger unna denne, for å si det slik. Avgiften må betales på havnekontoret, hverken app eller automat. Også dagprisen er stiv: 200 kroner for 8-18, men den er kanskje mer akseptabel, man ligger jo rett i smørøyet.
Fortøyning: Langsides innerste flytebrygge og på utsiden av bølgedemperne, samt i bås. 
Tilrettelagt for funksjonshemmede:  Delvis. Det er ramper opp fra flytebryggene og opp på bryggenivå på landsiden. Også eget handicaptoalett – som var stengt da jeg var der.

Bergtatt på Aker Brygge Marina. 

Etter å ha hatt båten siden 2013 la jeg denne fine vårdagen endelig til på Aker Brygge Marina. Det går greit å betale en “torsk” for å ligge her et døgn utenom sesong, men jeg betaler ikke over 400 kroner for den gamle balja mi for å ligge her i sommersesongen!

Da legger jeg meg heller på Tjuvholmen, der det koster under halvparten så mye – dog uten serviceanlegg, strøm og vann. Men det er heller ikke noe jeg strengt tatt trenger om sommeren.

Men det skal jo sies at du virkelig ligger midt i smørøyet her. Kort vei til alt, men jeg kan tenke meg at det nok kan være problemer med nattesøvnen om du ligger her i helgene om sommeren siden du ligger kloss opptil flere av byens populære utesteder som holder åpent til langt utpå natta/morgenen.

Havnekontoret med servicefasiliteter og Brygga Bar.

Selve marinaen er i flott stand med alt som du trenger. Og den er tydeligvis betjent året rundt ettersom det var folk på havnekontoret der jeg betalte avgiften. Det er nemlig ingen automat å betale på. Havnevaktene som jeg snakket med var hyggelige nok de.

Hvordan det er med sikkerheten her er jeg mer usikker på, men jeg tror at vekterne som går rundt i området også tar runder innom marinaen. Men jeg tok med meg i land det lille av verdier i båten.

Oppdaget etter hvert at jeg ikke hadde fått noen kode til serviceanlegget eller det trådløse nettverket. En kollega på jobben kjente imidlertid en som bodde i båt i marinaen og skaffet koden for meg. Nettverkskoden brydde jeg meg ikke om ettersom jeg har nettverk i båten, men likevel sløvt gjort av havnevakta å ikke informere meg om det.

For øvrig inneholder serviceanlegget også en liten bar/pub. – Brygga Bar. Det var folk der da jeg kom tilbake på kvelden for å legge meg i båten, men jeg følte ikke for å gå inn der. Sikkert et populært sted for de som bruker marinaen og de som bor i båt der.

Det er et handicaptoalett på den ene siden, men det var avlåst når jeg var der. Inngangen var også noe trang og adkomsten noe vanskelig synes jeg. At toalettet i tillegg var låst, betyr enten at det er stengt av utenom hovedsesongen eller at man må henvende seg til havnevaktene i havnekontorets åpningstid for å få benyttet det. Det synes jeg er noe tungvint.

Adkomsten ned til det øvrige serviceanlegget skjer via kodelås og ved at man må gå en bratt trapp ned. De vanlige toalettene var helt OK standard, men jeg kikket ikke inn i dusjanlegget eller vaskerommet.

 

 

Related Images: