Slurvete ny app fra Redningsselskapet

IMG_0500.JPGRedningsselskapet har kommet med en ny app for båtfolket som skal erstatte den gamle RS-appen. Nyvinningen har fått navnet RS SafeTrx. Etter mitt første møte med den er konklusjonen at jeg fortsetter å bruke den gamle, i den lille graden jeg har gjort det hittil.

Hvor mange snekker finnes det i Norge, kjære RS? Det må da være flere tusen som fortsatt brukes? Bare av min modell, Nidelv 24, er det laget rundt 3.500 hvis jeg husker riktig i farten. Og så kommer alle de andre snekkeprodusentene i i tillegg.

Men likevel finnes ikke betegnelsen “Snekke” i valget når man skal registrere hvilken båttype man har!!! Jeg blir så provosert at dette at jeg ikke bruker appen. På vegne av alle snekkebrukere!

I tillegg til dette reagerer jeg på alle småfeilene som finnes i appen bare når man skal foreta den omstendelige registeringen! Skrivefeil som for eksempel at det står “Hei” i det feltet man skal skrive inn husnummeret sitt når man skal registrere adressen sin, istedenfor “Nr”. Slurv. Og i mange felt står det en blanding av norsk og engelsk. Hastverksarbeid? Slurv.

rs_app_2016_41Nederst på registreringssiden står et tekstfelt (med en så lang tekst at man ikke ser hele når man bruker mobilen) der det står “Registrer kjøretøy”. Kjøretøy? Skulle det ikke stått båt? Det er jo ikke bil man skal registrere? Man blir til og med bedt om å registrere tilhenger? Hva skal RS med informasjon om bil og tilhenger? Er det båten man skal legge inn bør disse feltene endres. Og uansett har jeg hverken bil eller henger!

Når man så har fått registrert seg med navn, epostadresse og mobilnummer (du kan ikke bruke detaljene fra den gamle appen, du må gjennom dette helt fra starten av), så kommer altså ikke valget “snekke” fram. Jeg blir tvunget til å bruke feltet “Annen” og deretter skrive inn selv ordet snekke – men det nekter jeg å godta av prinsipp. Jeg bruker en snekke, en av de mest utbredte båttypene i Norge, og hvis RS ikke godtar det så får de jaggu ikke meg som bruker av denne appen, uansett om den er gratis! Det finnes mange andre fine gratis apper å bruke om bord!

I tillegg irriterer det meg at man må bruke meter (eller “meters” som det står i den noe språkforvirrede appen) og ikke fot. Fot er tross alt mer vanlig å bruke maritimt , er det ikke? I alle fall på lengde?

 I det hele tatt er denne appen lansert med masse små slurvefeil og pinlige forglemmelser.

Appen skal dekke alle funksjonene i dagens RS-.app, pluss ha endel nye. Ifølge pressemeldingen gjelder dette blant annet at man “kan legge inn kontaktinformasjon til pårørende, og sende ut automatisk OBS-varsel dersom man ikke ankommer destinasjonen til forventet tid, Redningsselskapet og Kystradioen varsles også dersom forsinkelsen blir stor.”

I pressemeldingen heter det videre: “I appen kan man også lagre informasjon om fartøyet, slik at denne informasjonen, samt din posisjon sendes automatisk til Hovedredningssentralen ved en nødsituasjon. Den inneholder også prosedyrer for nødoppkall på kanal 16, samt nyttig informasjon om blant annet sjømerker og fyrlykter. Velger man at fartøyet er for eksempel en kajakk, vil man få opp relevant informasjon for kajakkpadlere. På samme måte vil man få opp informasjon relevant for seilere, dersom man velger seilbåt som sitt fartøy.”

Alt høres greit og fint ut, men som ihuga snekkebruker kommer jeg som sagt i protest ikke til å bruke denne appen inntil ting er rettet opp. Den gamle RS-appen kan man ikke lenger laste ned, men den blir støttet rent bruksmessig ut året. Jeg har uansett bare benyttet den innimellom.

Det virker som denne appen er hasteoversattt fra engelsk og ikke utviklet spesielt for RS, slik de hevder.

Bortsett fra dette oppgulpet ser jo appen til å ha noen fine funksjoner, men jeg kommer altså av protest ikke til å anmelde den nærmere, eller bruke den heller, siden jeg som snekkeeier tydeligvis ikke er interessant for Redningsselskapet. Teste den ut skal jeg selvsagt, på neste båttur, men så er det slutt!

Hilsen dypt fornærmet snekkeskipper! 🙁

%d bloggere liker dette: