Category Archives: Navigasjon

Rederinnen har tatt båtførerprøven!

Omtrent helt siden rederinnen fikk sin første båttur i gamlebåten, har hun snakket om å selv ta båtførerprøven. Lysten til å ta den ble vel gjenoppfrisket og økt betraktelig da jeg byttet ut snekka med nybåten, og sist uke tok hun prøven – og bestod!

På tide å oppfriske kunnskapen?

Da jeg og døtrene mine var på vinterferie nylig, fikk jeg testet mine kunnskaper da yngstedattera dro fram en båtførerapp på mobilen sin. Og for å si det slik: Jeg strøk klart! Det var en liten tankevekker!

Da ble det nettverk i båten

Etter å ha tøffet rundt i båten i fem år skaffet jeg meg denne måneden et eget mobilt nettverk til å ha i båten. Årsaken er rett og slett at jeg har vært så mye i båten i år at grensen jeg har på datatrafikk på mobilen stadig blir overskredet.

Mange frodige stedsnavn i norske sjøkart

Frister en tur til Spermbanken eller en helg i Fisebukta? Det er bare to eksempler på litt spesielle navn man finner i norske sjøkart. Fantasien er stor.

På bandøving med båten

En dag i forrige måned var det så flott vær at jeg tok båten til Drøbak for å delta på bandøving. Tre timer til Drøbak, to timer øving, tre timer hjem. Enkelt og greit!

Slurvete ny app fra Redningsselskapet

IMG_0500.JPGRedningsselskapet har kommet med en ny app for båtfolket som skal erstatte den gamle RS-appen. Nyvinningen har fått navnet RS SafeTrx. Etter mitt første møte med den er konklusjonen at jeg fortsetter å bruke den gamle, i den lille graden jeg har gjort det hittil.

Apper i båten – del 4

IMG_9660Det er på tide med oppdatering på dette feltet også! Jeg bruker jo endel apper i båten og de sakene jeg har skrevet tidligere om dette ligger høyt på lista over innlegg som blir lest mye. I tillegg har det skjedd et par ting siden sist også… Det er tross alt over to år siden jeg skrev om app-bruken min.

Tips og triks

Jeg er fremdeles ganske så fersk som båteier og har fortsatt ikke den store kunnskapen om tekniske ting som båtmotorer og slikt. men noe har jeg da grabbet til meg, og i den anledning har jeg nå lagt til en ny seksjon i båtbloggen.

Noen erfaringer jeg har gjort meg

IMG_5803Seks dager i båt alene var spennende, og gikk over all forventning. Samtidig har en nybegynner som meg gjort seg sine erfaringer ved å dra ut på en slik tur.

Min første videoblogg

Egentlig ble dette nevnt som en morsomhet fra yngstedattera mi. Jeg satt med en pose med diverse småting jeg hadde kjøpt til båten, og viste det fram for henne, og da sa hun spøkefullt at jeg måtte lage en slik “innkjøpsvideo”. Så nå har jeg, til hennes store fortvilelse, gjort akkurat det! 🙂

Apper i båten – del 3

I fjor skrev jeg et par innlegg om hvilke apper jeg bruker når jeg er om bord i båten og farter rundt. Jeg tenkte at det er på tide med en oppdatering av dette emnet, ikke minst fordi det har kommet til et par nye apper som jeg benytter.

Båtførerprøven unnagjort

bokMens regnet drypper og det er generelt utrivelig vårvær, har jeg sittet på skolebenken to kvelder på rad fra 17-22. Dette for å gjennomføre et intensivkurs til Båtførerprøven. Den siste timen på dag to ble benyttet til eksamen, og jeg er glad for å kunne konstatere at jeg bestod!

Påmeldt båtførerkurs

IMG_1255Allerede da jeg begynte å fabulere med mine første spede planer om kjøp av båt var jeg klar på at jeg skulle ta båtførerprøven. Av en eller annen grunn er reglene slik at man ikke behøver å gjøre det hvis man er født før 1980, noe visvas spør du meg, men for min egen (og andre båtføreres sikkerhet og trygghet ikke minst!) skyld bestemte jeg meg tidlig for at det skal jeg ha.

Nettbrettholder de luxe

IMG_5389Den gamle iPaden min har nærmest fått et nytt liv etter at jeg fikk båt. Den begynner å bli noen år, er første generasjon, men duger flott til mitt bruk ennå. Jeg bruker den som en slags kartplotter, da den har bedre rekkevidde enn iPhonen, og jeg ikke trenger så mye mer avansert enn den for øyeblikket.

Tur/retur jobben

img_0189I går bestemte jeg meg for å gjøre noe spesielt, og noe jeg hadde planlagt først å prøve til sommeren, men lenge hatt i tankene; nemlig å ta båten til og fra jobben!

På denne årstiden betyr det seilas i mørke til jobben og seilas med soloppgang på returen. Og alt gikk prikkfritt!