Da ble det nettverk i båten

Etter å ha tøffet rundt i båten i fem år skaffet jeg meg denne måneden et eget mobilt nettverk til å ha i båten. Årsaken er rett og slett at jeg har vært så mye i båten i år at grensen jeg har på datatrafikk på mobilen stadig blir overskredet.

Jeg er så heldig å ha mobil gjennom jobben, og dermed et bedriftsabonnement. Det har en øvre grense på 15 GB, som har holdt bra for meg fram til i år.

De siste månedene har jeg nemlig til stadighet overskredet den grensen, og da kan jeg bestille 5GB ekstra for 299,- og enda 5 og enda 5 osv. Da begynner det å bli dyrt siden jeg må betale dette selv!

Jeg bruker jo smartelefonen og nettbrett samt bærbar PC når jeg er i båten. De to første til navigasjon, som jo tar endel datatrafikk. Jeg bruker også datatrafikk så lenge jeg ikke er i havn med nettverk.

Dette har jo fungert fint fram til nå, men da jeg var på Sørlandsferien brøt jeg grensen både i august og september, pluss nå i oktober også. Jeg har oppholdt meg mye i båten i det siste og begynt å streame nyheter fra NRK samt noen andre TV-programmer, samt filmer og Spotify. Da blir plutselig 15GB veldig lite.

Så nå har jeg slått på stortromma og bestilt min egen mobile bredbåndsrouter fra en annen leverandør. Da betaler jeg en fast pris og kan bruke helt opp til 300 GB i måneden! Da skal jeg vel ha nok for en stund framover…

Routeren kan brukes på 12-voltsuttaket i båten i tillegg til vanlig strøm og har også et oppladbart batteri som varer i rundt fem timer. Så nå kan jeg streame masse direkte Facebookvideo også uten å bruke opp de 15GB jeg har på mobilen.

Testet såvidt routeren på forrige tur i helga, og det gikk kjempebra. Så nå kan jeg skrive turrapporter så det suser mens jeg slapper av i båten! Riktignok var det i farvann nært det som måtte finnes av mobilmaster, men likevel. Vi får se etterhvert når jeg begynner å tøffe rundt steder med litt mer utfordrende topografi!

Som dere kanskje har lagt merke til nevner jeg ikke hvilken leverandør det gjelder i teksten, men jeg gidder rett og slett ikke å sladde bildet i tillegg… Jeg vil bare understreke at dette innlegget ikke på noen måte er sponset av leverandøren, jeg kommer ALDRI til å skrive sponsede innlegg på denne bloggen.