Ulsteinvik gjestehavn

Vurdering (5 anker er best): 
Posisjon: 62°20’28.0″N 5°50’55.2″E
Antall besøk: 1 Sist besøkt: 1.9-2.9 2021
Fasiliteter: Strøm og vann. Wifi. Restaurant/bar. Toaletter og søppeltømming. Usikker på dusj. 
Havneavgift (for 29-foter): 200 NOK inkl. strøm (50). Betales i resepsjonen på hotellet
Fortøyning: Langsides/båser.
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Ved fjære sjø ganske bratt rampe opp til land. Handicaptoalett på hotellet.

Det er to muligheter for båtgjester i Ulsteinvik – den ene er gjestebrygga til båtforeningen, og den andre er gjestehavna som ligger ved Quality hotell. Det er den sistnevnte jeg endte opp ved.

Når du kommer inn til Ulsteinvik ligger båtforeningen til babord og gjestehavna og hotellet til styrbord.

Du betaler havneavgiften (hyggelig pris) på hotellet og kan også bruke toalettene i resepsjonsområdet. Usikker på hvordan det stiller seg med dusjmuligheter da jeg var nydusjet fra Trandal og derfor aldri spurte. Veldig hyggelige folk i resepsjonen.

Hotellet tilbyr båtgjester mulighet til å benytte frokostbuffeten for kun 100 kroner. Det syntes jeg var en god deal og benyttet meg av det. Veldig god hotellfrokost hvor man kunne velge og vrake. Anbefales! Var en kjærkommen avveksling til de brødblingsene jeg var vant til i båten…

Gjestehavna ligger veldig sentralt plassert med kino og to kjøpesentre rett ved, så det ble litt proviantering før avgang dagen etter. 

Sentrum er ganske så nytt og moderne og kanskje litt sterilt nettopp på grunn av det? Koste meg mer når jeg havnet et par gater bak nybyggene og kunne rusle rundt blant trehusene… Kommunehuset/rådhuset var en av de få eldre bygningene i sentrum.

Det er mulighet for å fylle drivstoff på Ulsteinvik Marina, som ligger litt lenger innover i Lysnesvika.

Selve havneområdet er fullt av nybygg med restauranter og butikker på gatenivå og leiligheter ellers. I retning båthavna var det litt eldre bebyggelse.

Det var ikke plass her da jeg var på vei nordover, men på den første dagen i september med grått vær og litt regn, så var jeg eneste båten i gjestehavna. Sentrum var også veldig stille.

Neste gang jeg er på disse kanter står det vel sikkert en Karsten Warholm-statue et eller annet sted i sentrum! 🙂