Skudeneshavn gjestehavn

Vurdering (5 anker er best): 
Posisjon: 59°8’58.1″N 5°15’27.4″E
Besøkt antall ganger: 1 Sist besøkt: 24.-28.06.2021  Webkamera Hjemmeside
Fasiliteter: Vann, strøm, toalett, dusj, vaskemaskin og tørketrommel. Butikker, kafeer og restauranter i umiddelbar nærhet. Drivstoff ved Skude Fryseri – hvor nå det måtte være.
Havneavgift (for 29-foter): 200 NOK inkl. strøm (150,- havneavgift, 50,- strøm). Vipps 525784 (Skudenes båtforening)
Fortøyning: Langsides ved kaiene innerst, samt flytebryggene rundt den lille holmen.
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Nei, ikke spesielt. Jeg lå på siden mot Smiå (og den nå nedlagte Lanternen), vanlig kai. Mulig det er lettere ved flytebryggene.

Skudeneshavn må være en av de mest idylliske stedene jeg har besøkt med båten. Når du endelig har tråklet deg helt innerst til den lune havna så er det egentlig bare å legge seg langsides der det er plass. Strømpunktene er imidlertid noe ujevnt fordelt, så hvis du ikke får plass ved flytebryggene så lønner det seg å ha noen lange strømkabler liggende da det kan være langt til nærmeste stolpe.

Jeg lå like ved en strømboks, mens de som lå foran meg måtte skjøte eller ha veldig lang kabel.

På siden der flytebryggene ligger er det er eget servicebygg med dusjer og vaskemaskiner. På den siden jeg lå på var det et bygg med offentlige toaletter der hvert besøk kostet 5 kroner (kort), men dusjen var stengt på grunn av hærverk. Grei standard på toalettene, rent og pent.

Alle forretninger ligger i umiddelbar nærhet og for båtfolk er butikken Basen et funn – der har de omtrent alt! Og servicen er på topp! En rundtur i Gamle Skudeneshavn er et must, gjerne helt opp til Parken- og jeg anbefaler også et besøk på museet der – det var en opplevelse.

Såvidt jeg kunne bedømme er havna ganske lun fra de fleste vindretninger.

Jeg kommer absolutt tilbake hit.

Related Images: