Brattholmen

Vurdering (5 anker er best):
Posisjon: 59°2’43.0″N 11°6’58.8″E (der jeg lå)
Antall besøk: 3 Sist besøkt: 10.08.2017.
Fasiliteter:  Flere sittebenker i kaiområdet. Grillplasser med utegriller. Strøm (vanlig 2-pins-kontakt) og vann.  Toaletter i klubbhuset til Halden båtforening.  Teltplass, sandstrender, volleyballbane, trampoline, barnesklie, stupetårn, badeflåte, varmestue osv. Visstnok mulig å overnatte i klubbhuset, men kanskje bare for medlemmer?
Havneavgift: Der jeg lå var det et skilt om at dagfortøyning kostet 50 kroner. 200 for døgnet. Må betales til en vakt som holder til i klubbhuset. Tar kontanter og kort pluss Vipps.
Fortøyning: Langsides, baug og anker. Jeg la meg til i bukta nordøst på øya. På andre siden, det blir vel på sørøstsiden, er det en større bukt der fortøyning skjer med en slags kroker/liner som hang i lufta. I tillegg kan man legge seg på vestsiden ved klubbhuset.
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Delvis. Det er laget brygger og gangbrygger hvor man lett kan ta seg fram til bens og rullestol.

Dette er en liten perle av et sted! En idyllisk og vel tilrettelagt havn på Brattholmen sørøst for Nordre Sandøy. Nesten på grensen til å være en gjestehavn, men per definisjon er den ikke det, selv om alt er pent tilrettelagt.

Faktisk er det hele tre steder du kan legge til. I bukta i nord (se bildet til høyre), i bukta litt sørøst for den igjen og på langsiden på vestre side mot Makøysundet (der klubbhuset befinner seg).

Stedet er tilrettelagt av og for medlemmer i Halden Båtforening, men også andre er velkomne. Litt usikker hvordan det ordnes når det er fullt, om båter fra foreningen prioriteres.

Et like fullt idyllisk sted som er spesielt egnet til barnefamilier. I den innerste og største bukta nord-øst på holmen ligger du kanskje best beskyttet for vær og vind. Et populært sted som fort blir fullt.

 

Related Images: