Källö-Knippla (Sverige)

Vurdering (5 anker er best):
Posisjon: 57°45’1.4″N 11°39’12.0″E
Besøkt antall ganger: 1 Sist besøkt: 15. – 16. august 2019. Webkamera: Nei  Hjemmeside.
Fasiliteter: Strøm, vann, toalett, dusj, søppel, septikktømming, wifi, grillplasser. Manuell betjent drivstofftilbud som er stengt utenom toppsesongen. En butikk med litt begrensede åpningstider utenom sesongen. En liten kafe, samt en litt større pub/restaurant, et pizzeria, samt ei vogn med thaimat.
Havneavgift (for 29-foter): Betalte 250 kroner. 200 fra september, 150 fra oktober og til våren.
Fortøyning: Bås, bøye og langsides.
Tilrettelagt for funksjonshemmede:: En egen flytebrygge utstyrt med slike “trappetrinnskasser” som vel er tenkt å kunne hjelpe lettere bevegelseshemmede i land? Eller for veldig høyre båter… Men også en egen flytebrygge like ved der jeg lå langsides, som er merket som handikapbrygge uten at jeg kunne se at det var noe annet spesielt med den enn at den var på en måte satt av til funsjonshemmede. Kanskje mest til av- og pålossing som i Son? Jeg la uansett ikke til der på grunn av vindretningen og klarte meg fint.

Källö-Knippla ligger et par timer (i rundt 8-9 knop) fra Göteborg og er et rolig og koselig sted – i alle fall når jeg var der. Jeg lå rett ovenfor restauranten Martins Brygga – som er noe berømt såvidt jeg har fått med meg – men den var stengt da jeg kom torsdag og det viste seg at den nå bare var åpen i helgene. Men jeg kan tenke meg at det kommer endel støy fra den i toppsesongen med uteserveringen.

Innerste del av gjestehavna ligger veldig godt beskyttet for vær og vind, men jeg la meg på første og beste ledige longsideplass når jeg kom inn. Hadde jeg vært mer kjent ville jeg kanskje ha dratt lenger inn, men det gikk helt greit, lå godt i le der også.

Jeg la meg til her etter at toppsesongen var over, og da var det som sagt ganske stille. Det var en liten kafe i tilknytning til servicebygget, men jeg gikk aldri innom der. Havna som sådan var ellers koselig og et sted jeg gjerne kommer tilbake til.

Traff havneverten på sykkel da jeg gikk og så meg om (hadde ringt på forhånd for å høre om det var ledige longsideplasser og fått bekreftet det). Han hilste på meg og tipset meg om en fotballkamp som fant sted om kort tid. Vet ikke hvilken divisjon Knippla spiller i, men det er nok ganske langt ned i systemet. Hadde været vært litt mer stabilt og jeg litt mindre sliten ville det vært morsomt å ha sett den, men jeg får ha det til gode. Veldig blid og hyggelig fyr.

Butikken rakk jeg heller ikke innom før den stengte, men den lå i kortere avstand fra gjestehavna enn jeg trodde. Det er forøvrig ikke lov å grille selv på land, men det er satt opp flere store, faste griller ved gjestehavna som er til fri benyttelse. Også mange benker å sette seg ned på.

Et veldig koselig sted som jeg gjerne kommer tilbake til neste gang jeg er på disse kanter.

Källö-Knippla