Makrellrød (Råde båtforening)

Vurdering (5 anker er best):
Posisjon: 59°18’35.5″N 10°46’31.4″E
Besøkt antall ganger: 3 Sist besøkt: 13.-14.09 2019 Hjemmeside
Fasiliteter: Strøm, vann, søppel.
Havneavgift (for 29-foter): 100 NOK. Men vet ikke helt hvor den skal betales…
Fortøyning: Langsides
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Delvis. Greit å komme seg opp på flytebrygge, men noen av rampene opp til land var ganske bratte.

Båthavna ligger litt inn i Krogstadfjorden. Første gang jeg var der fikk jeg låne en bås av en båteier (fra forumet på baatplassen.no) som var ute med båten. Andre gang la jeg til i en ledig bås i det som jeg trodde var en gjestebrygge, men jeg er ikke helt sikker på om jeg lå på riktig sted… Første gang overnattet jeg, andre gang lå jeg der bare noen timer for å vente på bedre vær. Tredje gang var det overnatting med nybåten og yngstedattera om bord.

Det er på hjemmesiden til båtforeningen det står at gjesteplassene er rett til høyre/styrbord når du kommer inn i havna. Men jeg er litt usikker på om det betød den rekka jeg lå på med båser helt ytterst, eller om det var flytebrygga litt lenger inn der man kunne legge til langsides. Jeg valgte uansett det første.

Jeg aner ikke hvordan man skal betale avgiften, noen automat var det ikke, og jeg så ikke snurten av noen vakt. Det skal være toalett i klubbhuset, men  jeg fikk ikke sjekket det.

Båthavna ligger pent til, men i et noe øde område såvidt jeg kunne se. Ingen butikker eller kiosker i nærheten, men et pent klubbhus og et fint og velholdt anlegg ellers.

Og siden havna (og gjestebrygga) ligger plassert bak en solid steinmolo, så ligger du godt i ly for det meste av vind, så vidt jeg kan bedømme.

OPPDATERING 2019:  Ved mitt tredje besøk la jeg til ved den ordentlige gjestebrygga. Nå var det nemlig et svært skilt der – kan ikke huske at det var der for tre år siden.  Litt morken og sliten brygge. Fortsatt ikke noe info på nettsidene om hvordan betaling skal foregå – ingen havnevakt å se heller. Får jo nesten dårlig samvittighet. Kan de ikke ordne Vipps i det minste?

Strøm på brygga, men antakelig liten kurs ettersom den tålte lading og kjøleskapet – men gikk da jeg satte på en vannkoker… Også vann på brygga, men jeg måtte bruke en gummihammer på krana for å få vannet på…

Ellers veldig stille og rolig og godt beskyttet for vind. Et sted de fleste nok overser og sannsynligvis et sted man alltid får plass hvis det er fullt andre steder.

Nærmeste dieselfylling er vel i båtforeningen helt innerst i fjorden – der har jeg ikke vært ennå.

Makrellrød by night. Gjestebrygga.

 

 

Related Images: