Makrellrød (Råde båtforening)

Besøkt antall ganger:Sist besøkt: 19.06 2017 Hjemmeside
Fasiliteter: Strøm, vann, søppel.
Havneavgift (for 24-foter): 100 NOK. Men vet ikke helt hvor den skal betales.
Fortøyning: Bås, kanskje langsides?
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Delvis. Greit å komme seg opp på flytebrygge, men noen av rampene opp til land var ganske bratte.

Båthavna ligger litt inn i Krogstadfjorden. Første gang jeg var der fikk jeg låne en bås av en båteier som var ute med båten. Andre gang la jeg til i en ledig bås i det som jeg trodde var en gjestebrygge, men jeg er ikke helt sikker på om jeg lå på riktig sted… Første gang overnattet jeg, andre gang lå jeg der bare noen timer for å vente på bedre vær.

Det er på hjemmesiden til båtforeningen det står at gjesteplassene er rett til høyre/styrbord når du kommer inn i havna. Men jeg er litt usikker på om det betød den rekka jeg lå på med båser helt ytterst, eller om det var flytebrygga litt lenger inn der man kunne legge til langsides. Jeg valgte uansett det første.

Jeg aner ikke hvordan man skal betale avgiften, noen automat var det ikke, og jeg så ikke snurten av noen vakt. Det skal være toalett i klubbhuset, men  jeg fikk ikke sjekket det. Båthavna ligger pent til, men i et noe øde område såvidt jeg kunne se. Ingen butikker eller kiosker i nærheten, men et pent klubbhus og et fint og velholdt anlegg ellers.