Rasvåg (Hidra)

Vurdering (5 anker er best):
Posisjon: 58°12’49.9″N 6°34’51.5″E
Besøkt antall ganger: 3 Sist besøkt: September 2023  
Fasiliteter: Toaletter og dusj. Vaskemaskin og tørketrommel. Strøm og vann. Grillplass og sitteplasser på land. Dagligvarebutikk, kafé og museum.
Havneavgift (for 29-foter): 100 NOK pluss 50 NOK strøm. 50 NOK for å bruke dusj/vaskemaskin/tørketrommel. Vippses. Plakat med nummer på brygga helt innerst ved land.
Fortøyning: Langsides ytterst og innerst.
Tilrettelagt for funksjonshemmede:  Ja, greit å komme seg på land fra flytebryggene. Grei standard på servicebygget, platting til rullestol.

 
Rasvåg er litt større enn Kirkehamn (virket i alle fall slik) og også veldig koselig. Her fikk jeg sett meg litt mer rundt på land enn i Kirkehamn.
 
Typisk sørlandsidyll med mange hvite trehus og en liten dagligvarebutikk. Men jeg var her på en søndag på slutten av hovedsesongen, så her var det dørgende stille.
 
Men jeg så nok av stedet til å ha lyst til å komme tilbake hit neste gang jeg er på disse kanter.
 
I og med at det er et litt bedre servicetilbud i denne havna, så har jeg lagt til Rasvåg under fanen “Gjestehavner” – Kirkehamn har jeg lagt inn under “Andre havner” da tilbudet der var en del dårligere.
 
Vær OBS på at strøm er kun vanlig jordet “kjøkkenkontakt”. På den ytterste brygga hvor jeg lå er det kun strømstolper i hver ende.
 
OPPDATERT 2023:  Fortsatt like koselig her under mitt andre og tredje besøk tre år senere. Har oppdatert med priser siden jeg overnattet denne gang. Rimelig og greit. Butikken var åpen denne gangen.  Stenger 17.00. Hyggelig betjening. Har visst vært butikk i de samme lokalene siden 1947.
 

Related Images: