Hjeltefjorden gjestebrygge (Rong)

Vurdering (5 anker er best): 
Posisjon: 60°30’53.4″N 4°54’54.2″E
Antall besøk: 1 Sist besøkt: 16.-17.9 2021 Nettside Webkamera
Fasiliteter: Strøm, vann, toalett, dusj, drivstoff. Kjøpesenter og dagligvarebutikker i umiddelbar nærhet.
Havneavgift (for 29-foter): 150 NOK inkl. strøm. Automat og Go Marina-appen.
Fortøyning: Langsides første (sørlige) flytebrygge når du kommer inn for overnatting. På utsiden av bølgebryter og ytterst på de øvrige for opptil fire timer.
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Det vanlige, ved fjære sjø ganske bratt rampe opp til land fra flytebrygga. Ellers er det lett ankomst på fine veier og fortau både til fjordparken, serviceanlegget og butikksenteret, men noe stigning.

Drivstoff helt innerst

Anlegget til Hjeltefjorden båtlag er såpass nytt at det ikke finnes på flyfoto på Google og Gule Sider eller er tegnet inn på kartene deres. Men det dukker opp på Navionics på kartplotteren.

Båthavna ligger sør for Terneholmen og er ny og moderne med fine brygger.

Den ytterste flytebrygga – den første du kommer til etter å ha passert bølgebryteren – er for overnattingsgjester. Helt innerst er det også drivstoff.

Havna ligger like ved Rong senter som har to store dagligvarebutikker (Kiwi og Spar) og flere andre forretninger.

På landsiden ligger en bobilparkering og i tilknytning til den er det et servicesenter med toaletter, dusj og vaskemaskiner. Betaling med kort for å komme inn.

Ble møtt av en veldig hyggelig havnevakt som forklarte hvor ting lå og var behjelpeligheten selv.

OPPDATERING: Oppdaget ved en tilfeldighet i november 2022 at jeg bare hadde gitt denne havna ett anker – altså laveste rangering. Det er helt feil! Er nå oppdatert med flere anker til det som er mer korrekt! Det er ikke så mange gjesteplasser her, men absolutt et helt greit sted å ligge. Kommer gjerne tilbake hit.

Havna sett fra land, gjestebrygga helt ytterst til høyre