Olavsundet (Ny-Hellesund)

Vurdering (5 anker er best): 
Posisjon: 58°3’3.3″N 7°50’39.7″E
Antall besøk: 1 Sist besøkt: 07-08.10.2021.
Fasiliteter:  Sittebenker. Søppelkasser. Grillplass.
Fortøyning: Langsides eller baug mot brygge og anker akter.
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Delvis. Det er greit å ta seg opp på brygga hvis man har en litt høy båt og ligger langsides.

Ny-Hellesund er jo en av de mest populære stedene å besøke for båtfolk, både lokale og oss som kommer litt langveis fra.

Olavsundet ligger mellom Kapelløya og Helgøya og bruker stort sett å være stappfull om sommeren, både langs bryggene, svabergene og på svai.

Jeg har vært i Olavsundet og kikket i fire år på rad, men det har aldri passet seg slik at jeg har lagt til der. Men i 2021 ble det altså endelig min tur – i oktober! Til og med en overnatting.

Jeg la til ved en av bryggene på selve Helgøya ettersom en båtkollega og gammel familievenn hadde lagt seg til der og ordnet en plass der jeg kunne ligge langsides.

Deretter tok jeg en liten tur opp til de to vardene på toppen for å gå tatt noen utsiktsbilder før jeg dro tilbake før det ble mørkt. Var vel verdt turen!

På Helgøya finner man også restene av et tysk kystfort fra andre verdenskrig med restaurerte festningsverk og kanoner i stilling.

Related Images: