Marineholmen gjestehavn (Bergen)

Vurdering (5 anker er best): 
Posisjon: 60°22’49.4″N 5°19’40.3″E
Besøkt antall ganger:Sist besøkt: September 2021  Webkamera: Nei Hjemmeside
Fasiliteter: Vann, strøm, toalett, dusj, vaskemaskin og tørketrommel. Kafeer og restauranter i umiddelbar nærhet. Sandstrand ved BI med SUP-utleie. Kiwi rett over gangbroen Småpudden. Kort avstand til trikk- og bussholdeplassen Florida.
Havneavgift (for 29-foter): 174 NOK inkl. strøm. Tariffen er 6 kroner per fot per døgn. Ligger du i én uke koster det 28 kroner per fot for hele uken. Betales med Go Marina-appen, der du også betaler for dusj og vaskemaskin.
Fortøyning: Langsides og i bås ved innerste del av flytebrygge (ytterste del (mot Solheimsviken) og kaiplassene er faste plasser). 
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Nei, ikke spesielt. Vanlig utrigger og ganske bratt rampe opp til land. Lett adkomst til servicebygget når du har kommet opp rampen, men ikke eget handicaptoalett.

Personlig er jeg veldig glad for at denne gjestehavna finnes i Bergen, for jeg kunne ha fått litt praktiske problemer hvis jeg skulle ha lagt meg i Vågen, der det utelukkende er plasser langs ganske så høye kaier med gummidekk som fendere.

Jeg har dårlig balanse fra før av med protese på høyrefoten og manglende stortå på venstrefoten, så blir kaiene for høye kan jeg få problemer med å komme meg opp av og ned i båten – særlig ved fjære sjø. Og når man har kommet seg helt til Bergen, så begynner det å bli litt mer forskjell mellom flo og fjære enn det man er vant til fra innerste Oslofjord.

Dermed var denne gjestehavna perfekt for meg!

I tillegg ligger man nok roligere her i Puddefjorden enn midt i smørøyet i Vågen. Og en ti minutters spasertur tar deg til holdeplassen Florida – der bybanen tar deg til sentrum på få minutter.

Det ligger en sjømatrestaurant rett ved siden av gjestehavna og det kan bli litt støy derfra – men det er bare én – sammenlignet med bølingen av utesteder langs Bryggen. Når den stengte ved 21/22-tiden ble det fort stille. Når koronaen er over og tiltakene er borte, er den kanskje åpen lenger, men for de av dere som ønsker en litt roligere havn er denne midt i blinken. Og prisen er jo ypperlig. Rene og pene toaletter og dusj også.

OBS: For å komme inn til havnen med båter som er høyere enn 4,5 meter, må du bestille åpning av Småpudden bro. Se hjemmesiden for nærmere informasjon.