Gylteholmen (Drøbak seilforening)

Vurdering (5 anker er best): 
Posisjon: 59° 41.159′ N 10° 37.294′ E
Antall besøk: 1 Sist besøkt: Juni 2023 Hjemmeside (Ikke helt oppdatert)
Fasiliteter:  Strøm, vann, søppel, utedo. Sittebenker.
Havneavgift (for 29-foter): 100 NOK, pluss 50 NOK for strøm og 15 NOK i tjenestetillegg, altså totalt 165,- Betales via appen Mooringo, som vel skal ha de 15 kronene…
Fortøyning: Langsides ved kai og flytebrygger (utvendig)
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Nei. Vanlig rampe opp til land. Greit å komme seg til kaia med sittebenker, men utedo samt sti til bro over til fastlandet er vanskelig tilgjengelig på grunn av ulendt terreng.

Gylteholmen ligger ytterst i Hallangspollen nord for Drøbak. Et perfekt sted for de som vil slappe av i rolige omgivelser, for det ligger langt fra butikker og trafikk.

Gjesteplassene er på utsiden av flytebryggene og kan være noe utsatt for passerende trafikk, bortsett fra den sørligste motsatt av den ene kaia med sittebenker. Kaia er litt høy og egner seg ikke for småbåter. Det er også noen gjesteplasser på kaia helt innerst i sørøst, da må du dra rundt hele flytebryggeanlegget. Dybdemessig er vel ikke sistnevnte egnet for seilbåter.

Jeg la meg på utsiden av den mest utsatte flytebryggen rett og slett fordi det var det beste og enkleste for meg å gjøre på grunn av vindretningen og som aleneskipper. Heldigvis var det relativt liten trafikk på utsiden mens jeg lå der, og de fleste fulgte fartsgrensen, så det gikk helt greit.

Vær oppmerksom på at opplysningene på hjemmesidene ikke er helt oppdaterte. Betaling skjer ved Mooringo-appen, ikke GoMarina, og det er et pristillegg for strøm, selv om det står på nettsidene at det er inkludert. Man får en kode til porten når man har betalt, men den fungerte ikke da jeg lå der, så den var åpen hele tiden. Det står også at det er søppelkasser på området, men det sto oppslag om at det for tiden ikke var mulig å tømme søppel. Var visst noen utfordringer med å få hentet og tømt.

Litt sparsomt med strømstolper, så det er en god ide å være forberedt på skjøting eller å ha en lang kabel.

Uansett i en rimelig prisklasse og et helt greit sted å legge seg for en hvil! I alle fall hvis man ikke har behov for noe annet enn en overnatting. Sparsomt med fasiliteter og ingen butikker eller kollektivtrafikk i nærheten. Rundt 3 kilometer å gå til Drøbak sentrum. Blir vel rundt en time til fots, avhengig av tempo, form og om du har begge bena tilgjengelig…

Men idylliske omgivelser og stille og rolig.

Related Images: