Hankø, Vestre Vikene

Vurdering (5 anker er best):
Posisjon: 59°13’1.5″N 10°47’24.4″E
Antall besøk: 1 Sist besøkt: 03.08. 2016
Fasiliteter: Toalett, vann, kiosk, båtutstyr, drivstoff, dagligvarer.
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Nei. Den store brygga er ganske høy med trapper og slikt som kan gjøre det vanskelig, men det er en lavere brygge inntil landhandelen der man legger til kloss opptil de som måtte sitte og spise og slappe av der.

1-IMG_5475Vi la oss til her på vei til Sverige da vi trengte å kjøre noen innkjøp. Dette er jo ikke akkurat en gjestehavn, så derfor plasseringen under fanen “Andre havner”.

Når du kommer nordfra og setter kursen inn fra Rauer via Risholmen og inn Hankøsundet får du Vestre Vikene, som det står på kartet (andre kilder omtaler stedet som Vikane), på babord side før du  kommer til Hankø Marina.

Vestre Vikene er vel først og fremst en plass for å tanke drivstoff, men til venstre for pumpene er det bryggeplass til kortidsbesøkende. Like ved pumpene er det en slags landhandel – båtutstyrsbutikk med litt kioskvarer. Bak denne ligger stedets Joker-butikk med dagligvarer. Og på tvers overfor veien ligger toalett.

Et greit stoppested på vei til noe annet, men ikke noe sted å bli lenge. Men hyggelige folk både på brygga og i kiosk og butikker trekker inntrykket opp.

Litt lenger sør, på selve marinaen, er det gjesteplasser til dem som måtte ha behov for overnatting. Der har jeg ikke vært, bortsett fra bed drivstoffpumpene, som også de kan tilby.. På andre siden av sundet er selve Hankø gjestehavn. Får besøke den også en gang…

Related Images: