Landsteilene (Nesodden)

Vurdering (5 anker er best):
Posisjon: 59°49’1.1″N 10°36’55.7″E
Antall besøk: 7 Sist besøkt: 21.03.2021 Facebookside
Fasiliteter: Søppel, badeplass. Toalett og mulighet for booking av overnatting i Tapperiet. Også utedo. Grillplasser og sittebenker på land..
Fortøyning: Langsides, evt. med baug mot brygge og anker akter.
Havneavgift (for 29-foter): Vet ikke. Kan visst vippses.
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Ja, ved den nye langsides kaia som nå er ferdig oppgradert, så er det laget en rullestolrampe. Det er ganske flatt på bakken ellers, så man kan greit komme seg fram.

Steilene er jo en samling av flere små øyer. Det finnes en gjestehavn som holder til på Persteilene og drives av Nesodden seilforening. Man kan legge til i gjestehavna der og gå over øya for å ta en titt på området, som etter hvert er blitt pent opparbeidet med sitteplasser og benker. Eller omvendt, legge til her og rusle over til Persteilene…

Denne havnen holder til på den innerste øya, som kalles Landsteilene og som inntil 2020 ble drevet på dugnad av medlemmene i Nesodden Kystlag. Avtalen med kystlaget er sagt opp av kommunen, så hvem som står for driften nå vet jeg ikke.

I Tapperiet – den eldre bygningen ved den store kaia – finnes det toalett og mulighet for overnatting. Hvis man har bestilt overnatting får man adgang til deler av bygget via en dørlåskode (er man medlem av Nesodden Kystlag får man koden). Ellers er man avhengig av at det er vakt der. Også for betaling av havneavgift.

Passerer Landsteilene

OPPDATERING 2020: Den havarerte flytebrygga som har ligget ved Landsteilene i flere år er nå fjernet og reparasjonene av brygga ved landsiden ser ut til å være ferdiggjort høsten 2020. Det er dog noe usikkerhet om det er Nesodden Kystlag eller Nesodden kommune som er ansvarlige, da kommunen kaster ut kystlaget fra lokalene som laget har vedlikeholdt i mange år. Gir meg en dårlig smak i munnen, for å si det slik.

Den nye brygga er på plass og det er mulig å legge til der. Vann og strøm er ikke på plass – det var det der før – men mulig det kommer på plass til neste år? På land er det flere sittebenker og grillsteder og hele området framstår som ryddig og pent.

Positivt er det også nå at det er laget en slags rullestolrampe ved den nye kaia. Litt bratt, men det går.

Sjekk også ut Nesodden Seilforenings gjestehavn på den andre siden, på Persteilene.