Landsteilene

Antall besøk: 4 Sist besøkt: 12.08.2016 Hjemmeside
Fasiliteter: Strøm, vann, søppel, badeplass. Toalett og mulighet for booking av overnatting i Tapperiet. Det er lov å grille på land.
Fortøyning: Langsides og i bås.
Havneavgift (for 24-foter): 100 kroner inkl. strøm og vann. Må betales manuelt til havnevakt såvidt jeg har forstått.
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Nei. Det er bryggeutbedringer på gang, noe som vil lette adgangen.

Steilene er jo en samling av flere små øyer. Det finnes en gjestehavn som holder til på Persteilene og drives av Nesodden seilforening.

IMG_9815Denne havnen holder til på den innerste øya, som kalles Landsteilene og drives av Nesodden Kystlag.

Noen ordinær gjestehavn er dette ikke, men det er en enkel og rimelig mulighet å legge til her hvis det er fullt på den andre siden eller man ikke behøver det mest avanserte havneanlegg.

Gjesteplassene er ved den nordlige flytebrygga. Der er det stort sett longsideplasser. Det er mulighet til både strøm og vann, men det fordrer at man har litt lange strømledninger ettersom det ikke er strømstolper på brygga.

I Tapperiet – den eldre bygningen ved den store kaia (der det ikke er gjesteplasser) – finnes det toalett og mulighet for overnatting. Hvis man har bestilt overnatting får man adgang til deler av bygget via en dørlåskode (er man medlem av Nesodden Kystlag får man koden). Ellers er man avhengig av at det er vakt der. Også for betaling av havneavgift.

Det er også utedoer plassert i området, men disse har jeg ikke prøvd.