Kopervik gjestebrygge

Vurdering (5 anker er best): 
Posisjon: 59°17’4.4″N 5°18’15.0″E
Besøkt antall ganger: 1 Sist besøkt: 23.-25.9 2021  Webkamera: Nei Hjemmeside
Fasiliteter: Vann, strøm, toalett, dusj, vaskemaskin og tørketrommel, søppeltømming. 
Havneavgift (for 29-foter): 150 NOK inkl. strøm. Vippses,
Fortøyning: Flytebrygge med båser og langsides. Noen plasser langs kai.
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Nei, ikke spesielt. Vanlig rampe opp til land som nok kan bli bratt ved fjære sjø, som vanlig. Besøkte ikke servicebygget.

Gjestehavna i Kopervik består av én flytebrygge med båser på østsiden og langsides fortøyningen på vestsiden. Det skal også være mulig å legge seg til kailangs, men da jeg lå der så disse plassene ut til å være i bruk av fiskefartøy og ikke gjestende båter.

Havna er litt utsatt for vind, særlig fra øst. Gjestebrygga ligger nesten helt inne ved broen som går over Straumsund.

Strømopplegget er litt dårlig da det ikke er strømstolper på flytebryggen, men uttak på land. Så ligger du ytterst bør du ha en veldig lang landstrømkabel eller flere som du kan skjøte. Jeg har totalt fire landstrømkabler, én kort, to middels lange og en ganske så lang. Måtte skjøte den lengste med en av de middels lange, da gikk det akkurat! Den andre middels lange kabelen endte jeg med å låne til en fiskeskøyte som søkte ly for det kraftige uværet som kom mens jeg lå der – var vel orkans styrke i kastene på vestsiden av Karmøy. Han måtte også skjøte!

Ifølge den hyggelige havnevakten jeg snakket med ble gjestebrygga drevet av båtforeningen på oppdrag fra kommunen, og det forelå planer om å utvide den litt og oppgradere med strømstolper på selve bryggene også.

Kjempegod thaimat her – anbefales!

Det ligger et servicebygg på andre siden av veien som går langs havna. Jeg brukte det ikke, men ser på hjemmesidene at koden til anlegget fåes ved å vise Vippskvitteringen til Pizzabakeren – som ligger i gata bak veien ved havna.

Havna ligger ganske så sentralt i forhold til sentrum av byen der det også ligger en Joker-butikk. Langs Havnegata ligger det også en gatekjøkkenvogn – Rimtang Thaimat – der jeg kjøpte mat to ganger – rimelig og kjempegodt. Kjøpte også en pizza hos Pizzabakeren som var helt OK. Går buss langs Havnegata som tar deg til Bygnes i løpet av få minutter. Der ligger blant annet Rema 1000, Biltema og Europris. 

Hovedgaten – som er parallellgata til Havnegata, der Joker og Pizzabakeren ligger – har også et vell av andre butikker. Og veldig mange frisører…

Related Images: