Verdens Ende (Tjøme)

Vurdering (5 anker er best): 
Posisjon: 59°3’28.5″N 10°24’35.9″E
Besøkt antall ganger: 1 Sist besøkt: 27. mai 2020  Webkamera: 1 Hjemmeside
Fasiliteter: Servicebygg med dusj, toaletter og vaskemaskin. Strøm og vann. Søppel. Restaurant og besøkssenter for Færder nasjonalpark.
Havneavgift (for 29-foter): 260 NOK. Inkludert strøm og vann. Automat.
Fortøyning: Langsides, bøye.
Tilrettelagt for funksjonshemmede:  Nja. Toaletter og serviceanlegg er tilrettelagt, men litt verre med gjestehavna. Unngå den ytterste flytebryggen, Selv om du kan legge deg langsides der, så må du over et svaberg for å komme til land, så er man rullestolbruker er det problematisk. Jeg med protese klarer meg fint, men tok med krykke for balansens skyld. Får du lagt til langsides på den innerste flytebrygga (få plasser) går det greit, og har du litt høy båt kan du legge den langsides den faste kaia innerst.

Verdens Ende på Tjøme er et flott sted med fantastisk utsikt og et veldig pent anlegg. Rene og fine toaletter for båtfolket også.

Restauranten er jo berømt, kom for sent inn på kvelden til å få noe mat der, så det kan jeg ikke si noe om. Siden besøkssenteret også var stengt på grunn av koronatiltakene kan jeg heller ikke si noe mer om det.

Dog et sted hvor det ikke er mye å finne på, egen krabbefiskekum på brygga for de yngste, ellers stille og rolig. Har du sykkel kan du alltids sykle inn til Tjøme sentrum der det skal være en dagligvarebutikk.