Åsgårdstrand Seilforening

Vurdering (5 anker er best): 
Posisjon: 59°21’4.4″N 10°28’13.5″E
Besøkt antall ganger: 1 Sist besøkt: 5.8 2020  Hjemmeside
Fasiliteter: Servicebygg med dusj og toaletter (men jeg brukte det ikke).  Strøm og vann. Søppel. Dagligvarebutikker, kafeer og restauranter i nærheten.
Havneavgift (for 29-foter): 253 NOK. Inkludert strøm (delvis) og vann.  Betaling via appen Mooringo.
Fortøyning: Langsides, bås
Tilrettelagt for funksjonshemmede:  Vet ikke helt sikkert. Greit å komme seg opp fra brygga for en med protese. Vet ikke hvordan servicebygget var tilrettelagt.

Båthavna til Åsgårdstrand Seilforening ligger rett nord for den kommunale gjestehavna. Grei innseiling, kanskje noe trang.

Det er en langsides gjestebrygge på styrbord side rett etter at du har kommet inn gjennom innseilingen på moloen, mens resten av plassene er plasser som er merket grønne på appen Mooringo. 

Slik ser det ut i Mooringo. Grønt er ledige båser. Den røde med litt blått rundt er der jeg lå.

I denne appen er det mulighet til å velge de plassene som til enhver tid er ledige fordi eierne av plassene er ute på tur selv, eller har tatt opp båten, eller kanskje leier den ut i en periode de ikke har båt selv.

Slikt sett er den et greit alternativ hvis den kommunale gjestehavna er full, noe den var da jeg var på tur. I tillegg, i alle fall hvis du ligger i en bås nærmest land, slik som jeg gjorde, så ligger du ganske så rolig i forhold til å ligge i båsene på den ytterste moloen i den kommunale gjestehavna.

Spesielt billiger er det dog ikke, og Mooringo skal ha sin avgift i tillegg til det seilforeningen skal ha, så jeg endte opp med å betale hele tre kroner mer enn i den kommunale gjestehavna… 🙂 Men i toppsesongen er det enda dyrere.

I tillegg fikk jeg ikke tilgang til strøm, og da ble prisen ganske drøy, synes jeg. Bryggene er nemlig sparsomt utstyrt med strømuttak, så det var rett og slett ikke noe ledig uttak til meg, alt var tatt av de faste båtene. Jeg gikk langt ut på brygga for å se om jeg kunne ha valgt en annen bås med ledig strømuttak, men det så ikke sånn ut, så akkurat det var dårlig.

Så akkurat det gjør at det ikke blir noen høy scorer på antall anker…