Harrytur til Sverige

For de som bor i nærheten av grensen – og forsåvidt også ikke i nærheten av grensen – så er jo en såkalt “harrytur” til Sverige for å shoppe en ikke ukjent tidtrøyte. Og en fin mulighet til å spe litt på mat- og drikkebudsjettet.

Nå tusler også jeg med tanken på å dra på Harrytur. Riktignok ikke med bil over grensen ettersom jeg hverken har bil eller bor i nærheten av grensen, men selvsagt med båten!

Det tar riktignok noe mer tid, så jeg må nok bruke en langhelg, for eksempel en dag jeg slutter tidlig på fredagen og begynner sent på mandagen.

Gjesteflagget på plass. på en tidligere tur…

For det tar en stund før jeg klarer å krysse svenskegrensen. Starter jeg fredag ettermiddag skal jeg klare å være inne i Strömstad lørdag ettermiddag/kveld. Deretter lørdagen til shopping og kos, og deretter avgang tidlig søndag morgen. Da skal jeg i alle fall klare å rekke jobbvakta hvis jeg legger båten i gjestehavna enten på Tjuvholmen eller på Aker Brygge. 

Det betyr selvsagt lange dagetapper der jeg spesielt fredag vil tøffe rundt til det blir mørkt før jeg legger meg til kai eller kaster ut ankeret. En liten svipptur til Koster kan det hende jeg får til hvis vind, vær og tid er på min side.

Det blir imidlertid begrenset hva jeg kan ta med meg fra Sverige. Frysevarer er utelukket, men noen varer som kan lagres i en vanlig kjøleboks kan jeg ta med. Ellers blir det nok tatt om bord mye Pepsi-Max! Tobakk og snus bruker jeg ikke, så det er ikke aktuelt, men noen matvarer som både er billigere enn i Norge og som tåler vanlig romstemperatur skal jeg klare å få med meg.

Det går jo buss opp til Nordbysenteret rett ved siden av gjestehavna, så det vil sannsynligvis lønne seg å ta en slik tur, men Konsum i Strömstad bruker å ha noen bra tilbud de også.

Grunnen til at jeg overveier å ta en slik Harrytur eller to er at det etter all sannsynlighet ikke blir veldig mye farting til Sverige denne sommeren. Jeg har tatt ut omtrent alle feriedagene mine i år, men har noen dyrebare avspaseringsdager jeg fortsatt kan benytte.

Blir det nytt besøk i Strömstad for å pante flasker? Og handle litt?

Jeg hadde en hel avspaseringsuke i juli som jeg egentlig hadde tenkt å bruke til en Sverigetur, men den blir istedet brukt til den tradisjonelle fjellturen på Skeikampen, der vi har vært om sommeren nesten hvert år siden 2003 eller 2004. Ungene har ikke hatt forståelse for å skyve den til høstferien slik at jeg kunne bruke sommeren til båtliv… I tillegg var jeg litt uheldig med trekningen av jobbens ferieleilighet i Nice og drar også dit en uke midt på sommeren.

Så derfor altså, får jeg inn en langhelg eller to blir det turer til Sverige. At det tar lang tid gjør jo ikke noe for meg, jeg kjører gjerne lange etapper med båten! Og jeg har endel svenskepant om bord som ICA i Södra Hamngatan kan få ta hånd om… Flasker og bokser jeg kjøper i Sverige blir ikke kastet, men spart til neste besøk over grensen.

Første langhelg som passer til en slik eskapade som jeg har planlagt er 22.-25. juni, men da er det jo feiering av svensk midtsommarafton, så da kan det vel bli vanskelig å få båtplass? Neste langhelg blir i uke 27, da vil jeg kunne dra tidlig på morgenen fredag 6.7 og får dermed noen ekstra timer til disposisjon.

Vi får se hva det blir til, noen turer til Sverige må jeg jo uansett få tid til også denne sommeren!

Døtrene mine har ikke vært her ennå, og jeg har lovt dem en tur…

Jeg holder også av en liten mulighet for at båtferien til Sørlandet, som jeg setter i gang med i august, kanskje kan ha en åpning for en tur til Sverige i begynnelsen, men da må jeg i så fall krysse Oslofjorden over et veldig langt strekke hvis jeg skal fortsette nedover til Sørlandet…eventuelt fortsette opp til Moss og sette døtrene av der – jeg har nemlig lovt dem å dra til Fjällbacka. Vi måtte snu på grunn av været i forfjor, og i fjor ble det ikke tid.

Over fra Moss til Bolærne tar det nærmere tre timer med båten min, så det er jo en mulighet. Fra Koster og over til Stavern tar det for eksempel nærmere sju timer…ikke så fristende. Det spørs på været. Døtrene må nok settes av før jeg tar en slik runde over fjorden… 🙂

 

%d bloggere liker dette: