Håøybukta

Antall besøk: 1 Sist besøkt: 05-06.09.2016.
Fasiliteter:  Søppelkasser. Sittebenker. Grill. Utedo. Flere kystledhytter som kan leies via Oslofjorden Friluftsråd.
Fortøyning: Langsides, baug og anker. Bolter i fjellet. Flytebrygge på den nordligste delen.
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Nei. Ulendt terreng. Men man kommer seg alltids opp på brygga hvis man har stor båt. I snekke må man klatre. Har ikke lagt til ved flytebrygga ennå, så jeg er ikke sikker på hvordan det er å komme seg i land derfra, men på bildet ser det ganske greit ut.

1-img_58721-img_5874Håøybukta ligger på østre side av Håøya, litt sør for Dragsund, men altså på motsatt side. Egentlig er det to bukter det er snakk om.

Den nordligste har flytebrygge, mens den sørligste har en trebrygge der det også er sitteplasser og grill. I den sørligste bukta ligger man godt beskyttet for vind, bortsett fra hvis den kommer østfra. Men man kan få bølger fra passerende ferger til Kiel og Danmark samt cruiseskip.

Det er trebrygga jeg har lagt til. Dybden er rundt fire meter ifølge kartet.

Dette er et veldig populært sted om sommeren og i helger.

Den nordligste flytebrygga er det beste stedet å legge til hvis man leier noen av Kystledhyttene på denne siden av Håøya. I skogen der er det også en utedo.

1-img_5884-001Den minste hytta som man kan leie er forøvrig en opprinnelig en badstue som Vidkun Quisling fikk bygd til seg på slutten av andre verdenskrig, men aldri fikk brukt. Den er flyttet fra Asker til Håøya og kan altså nå leies.