Sætre gjestehavn

Vurdering (5 anker er best): 
Besøkt antall ganger: 19 Sist besøkt: Mai 2023 Hjemmeside
Posisjon: 59°41’2.1″N 10°31’47.8″E
Fasiliteter: Strøm, vann, søppel. Toalett, dusj. Butikker, restauranter i umiddelbar nærhet. Drivstoff i marinaen.
Havneavgift (for 29-foter): 200 NOK døgn pluss strøm. Kreves av havnevakt som går runde etter kl.18, tar bilde av båten og legger igjen lapp med kontonummer hvis du ikke er til stede. Fra 2020 også automat på land og betaling via app (Marina Booking)
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Nja. Jeg lå på den nyeste flytebrygga med bare longsideplasser, men den ligger til gjengjeld veldig langt fra den sentrale marinaen med kafe, kiosk og båtutstyrsbutikk. Ved drivstoffbrygga var det veldig bratt å komme seg opp, hadde problemer med å komme meg opp med krykker.

Dette er egentlig to gjestehavner i ett. Når du kommer inn fra Håøyfjorden ligger det en større marina med båtutstyrsbutikk og kafe til babord (eller på sydsiden om man vil). Havna ligger godt beskyttet for de fleste vindretningene.

IMG_0490
Bilde tatt fra Sætre Marina i 2014. Brygga i midten (bak det lille huset) er gjestehavna,

Jeg har aldri vært her før, og er derfor usikker på hvem gjestebrygga jeg la til tilhører, Sætre Marina til babord, eller Sætre båtforening til styrbord (eller nord)… Men jeg tror nok det er førstnevnte. .

Det er også noen gjesteplasser ved marinaen, og det skal også være noen gjesteplasser i båthavna som ligger nord for den nye gjestebrygga som jeg la til på. Den nye brygga ble anlagt til trebåtfestivalen som ble arrangert der for første gang sommeren 2015.

Sætre virket som et hyggelig sted, og jeg tok meg en pølse, is og kaffe fra en kiosk på brygga mens jeg ventet på de to passasjerene jeg skulle plukke opp her. Mannen som stod i kiosken tilbød seg uoppfordret til å komme ut med kaffen da han så at jeg gikk rundt med krykker. Så jeg satte meg ned ved et bord og slappet av, og han var raskt på pletten med god kaffe. Så det ga et meget godt inntrykk!

OPPDATERING 2016: Det viser seg at gjestebrygga tilhører Hurum Havn, som også driver gjestehavna i Holmsbu

Mitt andre besøk i havna var i mai 2016. Da ble det en overnatting. Jeg var imidlertid ikke om bord da havnevakta tok runden på kvelden, samt at jeg dro før vakta kom om morgenen dagen etter. Resultatet var at jeg fikk en lapp med beskjed om å betale inn 200 kroner til en konto. Det er forsåvidt helt greit, men jeg kommer til å kontakte dem og be om å få halvert beløpet. Årsaken er at det ikke var strøm eller vann tilgjengelig da jeg lå der, og i tillegg fikk jeg ikke sove særlig natt til lørdag da de polske bryggearbeiderne som holdt på med reparasjoner tydeligvis tok seg en fest da…

 

Nye strømstolper

OPPDATERING 2020: Jeg har vært her ganske mange ganger de siste årene, og det har vært en rivende utvikling på land med flere nye bygg, restauranter og puber. Den kommunale gjestehavna har imidlertid ikke vært særlig opprustet før i år. Det har nå kommet ordentlige strømstolper på bryggene – altså slike blå tre-pins-kontakter, og ikke de vanlige “kjøkkenkontaktene” som har vært der i alle år.

Havneleia er den samme som første gang jeg var her, men fra 2020 må man også betale ekstra for strøm. Bruker du appen må du betale 10 kroner ekstra for hver transaksjon. det slipper du om du bruker automaten. Forøvrig litt uferdig system – når du får kvittering om betalt leie og strøm får du ikke noen beskjed om hvilken strømstolpe eller uttak du skal bruke, så du må prøve deg fram. Og benevnelsen på uttakene i meldingen korresponderer ikke med merkingen på selve stolpene…

Jeg fikk strøm da jeg koblet meg opp rett etter ankomst, men den forsvant mens jeg var i butikken og handlet. Jeg var ikke helt sikker på om det ble overnatting, så da jeg bestemte meg for å bli og betalte, så kom strømmen tilbake, men i et annet uttak enn det jeg hadde koblet meg opp til, så jeg måtte prøve meg fram. Litt rotete system, og nok en ny app å legge til… Jeg har nå seks forskjellige slike havnebetalingsapper på mobilen, i tillegg til Vipps, som flere også benytter seg av!

 

 

 

Related Images:

2 tanke på “Sætre gjestehavn

    1. Du tenker på at de ikke har åpnet eller på grunn av koronarestriksjoner? Strømmen kobles jo ikke på før etter at man har betalt?

Legg gjerne inn en kommentar!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.