Sætre gjestehavn

Besøkt antall ganger:  2 Sist besøkt: 20-21. 05. 2016 Hjemmesider: Sætre Marina Sætre båthavn Sætre Havn
Fasiliteter: Strøm, vann, søppel. Toalett, dusj, vaskerom tilgjengelig hvis du legger til ved marinaen. Butikker, restauaranter i umiddelbar nærhet. Drivstoff kun fra betjent pumpe.
Havneavgift (for 24-foter): 200 NOK døgn. Kreves av havnevakt som går runde etter kl.18, tar bilde av båten og legger igjen lapp med kontonummer hvis du ikke er til stede.
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Nja. Jeg lå på den nyeste flytebrygga med bare longsideplasser, men den ligger til gjengjeld veldig langt fra den sentrale marinaen med kafe, kiosk og båtutstyrsbutikk. Ved drivstoffbrygga var det veldig bratt å komme seg opp, hadde problemer med å komme meg opp med krykker.

Dette er egentlig to gjestehavner i ett. Når du kommer inn fra Håøyfjorden ligger det en større marina med båtutstyrsbutikk og kafe til babord (eller på sydsiden om man vil). Der er det også muligheter til å fylle drivstoff, men kun i butikkens åpningstid, ingen kortautomat…

IMG_0490

Bilde tatt fra Sætre Marina. Brygga i midten (bak det lille huset) er den nye gjestebrygga, og bak den ser vi Sætre båthavn.

Jeg har aldri vært her før, og er derfor usikker på hvem gjestebrygga jeg la til tilhører, Sætre Marina til babord, eller Sætre båtforening til styrbord (eller nord)… Men jeg tror nok det er førstnevnte. .

Det er også noen gjesteplasser ved marinaen, og det skal også være noen gjesteplasser i båthavna som ligger nord for den nye gjestebrygga som jeg la til på. Den nye brygga ble anlagt til trebåtfestivalen som ble arrangert der for første gang sommeren 2015.

Sætre virket som et hyggelig sted, og jeg tok meg en pølse, is og kaffe fra en kiosk på brygga mens jeg ventet på de to passasjerene jeg skulle plukke opp her. Mannen som stod i kiosken tilbød seg uoppfordret til å komme ut med kaffen da han så at jeg gikk rundt med krykker. Så jeg satte meg ned ved et bord og slappet av, og han var raskt på pletten med god kaffe. Så det ga et meget godt inntrykk!

OPPDATERING 2016: Det viser seg at gjestebrygga tilhører Hurum Havn, som også driver gjestehavna i Holmsbu

Mitt andre besøk i havna var i mai 2016. Da ble det en overnatting. Jeg var imidlertid ikke om bord da havnevakta tok runden på kvelden, samt at jeg dro før vakta kom om morgenen dagen etter. Resultatet var at jeg fikk en lapp med beskjed om å betale inn 200 kroner til en konto. Det er forsåvidt helt greit, men jeg kommer til å kontakte dem og be om å få halvert beløpet. Årsaken er at det ikke var strøm eller vann tilgjengelig da jeg lå der, og i tillegg fikk jeg ikke sove særlig natt til lørdag da de polske bryggearbeiderne som holdt på med reparasjoner tydeligvis tok seg en fest da…

 

 

Legg gjerne inn en kommentar!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.