Skudeviga/Langøy (Farsund)

Vurdering (5 anker er best): 
Posisjon: 58°4’25.9″N 6°53’13.6″E
Antall besøk: 1 Sist besøkt: 19.08.2020.
Fasiliteter:  Sittebenker. Grillplass. Grillhytte. Utedo.
Fortøyning: Langsides og baug mot brygge og anker akter.
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Delvis. Det går greit å komme seg på bryggene og litt rundt i området, men begrenset på grunn av terrenget.

Skudeviga ligger på Langøy utenfor Farsund, like ved Kveldsund. Det også en brygge på den andre siden av bukta, men den la jeg meg ikke på.

Skudeviga er et pent opparbeidet sted, bortsett fra at døra på utedoen bare hang sånn halvveis på – det gjorde meg ikke noe, for jeg skulle ikke bruke den uansett. Og det var også en utfordring å komme seg opp til den hvis man har dårlig balanse.

Ellers på dette lille stedet er det opparbeidet en ganske lang trebrygge og en pen steinbrygge i tillegg. Innerst i bukta er det en liten flytebrygge, men der syntes jeg det var veldig grunt, selv om jeg stikker bare 95 centimeter, så jeg tok ikke sjansen.

På trebrygga jeg la meg på var det også grunt et par steder, samt noen steiner som stakk fram her og der, så dette er en brygge som nok først og fremst er tenkt på båter som ligger med baugen inn og anker akter.

Så stille som det var når jeg besøkte den så tok jeg sjansen på å legge til langsides uansett.

Det er masse sitteplass og fine grillmuligheter på stedet, både ute og inne i stor grillhytte/varmestue. Det er også mulig å ta med seg en søppelsekk fra Kystlotteriet hvis man vil rydde litt opp for søppel man finner på båtturen. Så kan man levere den inn på returpunkter og delta i loddtrekning.

Et veldig koselig sted, utsatt for sørøstlige vinder, men helt sikkert ganske så populært blant lokalbefolkningen.