Hardbakke gjestehavn

Vurdering (5 anker er best):
Posisjon: 61°4’26.6″N 4°50’9.1″E
Antall besøk: 1 Sist besøkt: 13.-15.9 2021 
Fasiliteter: Strøm, vann, toalett, dusj, vaskemaskin/tørketrommel, søppel, drivstoff. Restaurant ved havna. Matbutikk/lite senter cirka 200 meter.
Havneavgift (for 29-foter): 200 NOK inkl. strøm. Betales på automat eller med Go Marina-appen.
Fortøyning: Langsides flytebrygge, båser og kai.
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Som vanlig, ved fjære sjø ganske bratt rampe opp til land fra flytebrygge. Rullestolrampe ved inngangen til servicebygget, som selvsagt har handicaptoalett.

Hardbakke er en idyllisk liten havn med det meste man trenger. Dog litt rart at servicebygget faktisk ligger ganske langt fra der hoveddelen av gjestebryggene befinner seg…

Det er også et stykke å gå til dagligvarebutikken, men det går gjennom en trang vei i et veldig koselig strøk, så det er verdt turen.

Sto for øvrig et oppslag både i havneområdet og i butikken om at man kan ta med seg trillevognen fra butikken og ned til gjestehavna hvis man har handlet mye, så sørger butikken selv for at vognene blir hentet! Det kaller jeg service! 

Regner med at det kun gjelder om sommeren, og ikke handlet jeg så mye heller, så jeg nøyde meg med å bære varene i sekken. 

Drivstoff like ved gjestehavna og også en liten sandstrand som jeg tenker er perfekt for de mindre.

Ellers ingen butikker eller slikt i selve havneområdet, men både skole, kirke og rådhus sentralt plassert.

Er også bussholdeplass nede i havneområdet og skyssbåt/postbåt som går til både Værlandet, Gåsvær og landets vestligste øy – Utvær.

Det er også noen høye kaiplasser langsides ved det store, gule bygget som huser restauranten (som selvsagt var stengt for sesongen når jeg var her). Der befinner servicebygget seg, komplett med det meste.

Og det var i alle fall åpent. Servicebygget er det lave gule helt til høyre i bildet til venstre. Kan være litt forvirrende at det ligger en flytebrygge med båsplasser rent utenfor servicesenteret som – så vidt jeg forsto – ikke var gjestebrygge.

Havna i Hardbakke er også ganske lun, godt beskyttet mot det meste av vind, skulle jeg tro.

Fant virkelig roen her, så dette er et sted jeg har lyst til å komme tilbake til,

 

Related Images: