Mandal gjestehavn

Besøkt antall ganger: 1 Sist besøkt: 23.-24.8.2018
Fasiliteter: Servicebygg med dusj, toaletter og vaskemaskin. Strøm og vann. Søppel. WiFi. Daglivarebutikk, fiskeutsalg, kjøpesenter, restauranter og puber og det meste du kan forlange i umiddelbar nærhet.
Havneavgift (for 24-foter): 100 NOK (off-season).  Automat.
Fortøyning: Langsides ved flytebrygge på pir 1, de øvrige, pir 2,3,4 og 5, er båser.
Tilrettelagt for funksjonshemmede:  Delvis. Vanlig rampe opp fra flytebryggene, noe brattere ved fjære sjø. Også eget handicaptoalett i servicebygget.

Gjestehavna i Mandal ligger sentralt midt i byen i elva. Den første piren får du på babord side og det er den eneste (som jeg vet om) som du kan legge til longside på begge sider. De øvrige er vanlige båsplasser.

Jeg betalte bare 100 kroner ettersom jeg kom utenom hovedsesongen og prisene var halvert. Usikker på om servicebygget var åpent ettersom du måtte kjøpe et gjestekort og fylle det opp med en viss sum for å kunne få adgang til servicebygget og benytte dusjer og toaletter. Jeg valgte å ikke kjøpe et slikt kort denne gangen, men det er det samme systemet som gjestehavna i Halden bruker, med én viktig forskjell: Her kan du nemlig resirkulere kortet, noe som er mye mer miljøvennlig, og noe Halden ikke gjør. Det synes jeg er veldig positivt!

Siden gjestehavna ligger så sentralt er det kort vei til det meste, og du ser det nye kulturhuset, den nye gangbroa over til hsuet, og ikke minst den berømte rogna, fra der du ligger.

Jeg kan anbefale både fiskekakene og laksewrapsene som du får kjøpt i fiskehallen som ligger like ved siden av pir 1 – eller mellom pir 1 og pir 2 om du vil. Det smakte utmerket!

Gjestehavna her virket veldig bra, og at de kjører halv pris allerede etter 15. august er jo fantastisk. Jeg måtte betale full pris på de fleste gjestehavnene ellers på vei hjemover.