Tvedestrand gjestehavn

Vurdering (5 anker er best):
Posisjon: 58°37’16.5″N 8°55’57.8″E
Antall besøk: 4 Sist besøkt: 29-31.08.2020 Webkamera: Nei Hjemmeside
Fasiliteter: Toalett, dusj, strøm og vann. Kafeer og butikker (spesielt antikvariater og bokhandlere!) i umiddelbar nærhet.
Havneavgift (for 29-foter): 200 NOK/døgn. Betales via appen GoMarina eller på turistkontoret (der du også får kjøpt poletter til dusjen for 20 kroner/fem minutter.) Når turistkontoret stenger tar verten også en tur rundt i gjestehavna og sjekker at alle har betalt/tar imot betaling.
Fortøyning: Langsides og i bås.
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Nei, ikke spesielt. Standard opplegg med flytebrygge og landgang som man kan skyve opp en rullestol. Ved flo kan det bli bratt. Tungt å komme seg oppover i byen, skulle jeg tro. Men veldig koselig rundt havneområdet.

OBS: Det er ikke strøm på de to ytterste flytebryggene. Da må du i så fall ha en svært laaaang kabel ettersom nærmeste tilgjengelige strømstolpe står på kaisiden på land. Ligger du ytterst kan du stort sett glemme det… Det måtte vi gjøre, selv om jeg har en ganske lang kabel. Men akkurat der hadde vi ikke behov for det heller.

Sanitæranlegget ligger på baksiden av turistkontoret og det er et lite stykke å gå hvis du ligger på en av de ytterste bryggene. Standarden er ikke mer enn OK. Dårlig trykk på vannet i dusjene. På dusjen til høyre slår lyset seg av hvis du bruker for lang tid. Bevegelsessensoren virker tydeligvis ikke. Men det er lys på selve bryteren slik at du famler deg fram til knappen og får slått på lyset igjen.

Mange gidder kanskje ikke å ta turen innom Tvedestrand siden stedet ligger innerst i Tvedestrandsfjorden og er en omvei hvis du kjører innaskjærs på vei til Arendal, men da går de glipp av en hel del! Omveien er verdt det!

Andre gang jeg var der var i toppsesongen/slutten av fellesferien, og det var stappfullt i både Kragerø og Risør og rapportene sa det samme om Arendal, så jeg valgte å dra inn til Tvedestrand der det var plass. Kanskje et tips? Det var omtrent fullt også i den populære uthavna på Furøya. Tror jeg hadde flaks, for det tok ikke lang tid etter at vi var kommet før havna var fylt opp.

Burger & Shakes

Foruten en hel haug med bokhandlere og antikvariater, er det mange koselige spisesteder rett ved gjestebryggene. Selv har jeg bare kjøpt meget godt bakverk fra Broms (inn til venstre når du kommer til det svært skjeve huset når du spaserer innover langs bryggekanten) og burger og milkshakes på Burger & Shakes – som er innredet som en amerikansk retro burgersjappe.

Svært gode burgere fra lokal kjøttprodusent og noen av de beste milkshakene jeg har smakt – der du kan velge smak basert på hva de har av is i isdisken.

OPPDATERING 2020: OBS: Flere av serveringstedene ved havna er kun åpne i sommersesongen. Broms var stengt da jeg var der 31.8 – og Burger & Shakes stengte noen dager senere.

Går du lenger opp kommer du til en koselig gågate med butikker og deretter både apotek og Kiwi innen grei rekkevidde.

Siden Tvedestrand stort sett bare består av trebygninger er det restriksjoner på hvor tett båtene kan ligge ved bryggene.

Kommer gjerne tilbake hit flere ganger.