Tvedestrand gjestehavn

Vurdering (5 anker er best):
Posisjon: 58°37’16.5″N 8°55’57.8″E
Antall besøk: 6 Sist besøkt: August 2023 Webkamera: Nei Hjemmeside
Fasiliteter: Toalett, dusj, strøm og vann. Kafeer og butikker (spesielt antikvariater og bokhandlere!) i umiddelbar nærhet.
Havneavgift (for 29-foter): 250 NOK/døgn. Betales via appen GoMarina eller på turistkontoret (der du også får kjøpt poletter til dusjen for 20 kroner/fem minutter.) Når turistkontoret stenger tar verten også en tur rundt i gjestehavna og sjekker at alle har betalt/tar imot betaling.
Fortøyning: Langsides og i bås.
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Nei, ikke spesielt. Standard opplegg med flytebrygge og landgang som man kan skyve opp en rullestol. Ved flo kan det bli bratt. Tungt å komme seg oppover i byen, skulle jeg tro. Men veldig koselig rundt havneområdet.

Sanitæranlegget ligger på baksiden av turistkontoret og det er et lite stykke å gå hvis du ligger på en av de ytterste bryggene. Standarden er ikke mer enn OK. Dårlig trykk på vannet i dusjene. På dusjen til høyre slår lyset seg av hvis du bruker for lang tid. Bevegelsessensoren virker tydeligvis ikke. Men det er lys på selve bryteren slik at du famler deg fram til knappen og får slått på lyset igjen.

Mange gidder kanskje ikke å ta turen innom Tvedestrand siden stedet ligger innerst i Tvedestrandsfjorden og er en omvei hvis du kjører innaskjærs på vei til Arendal, men da går de glipp av en hel del! Omveien er verdt det!

Andre gang jeg var der var i toppsesongen/slutten av fellesferien, og det var stappfullt i både Kragerø og Risør og rapportene sa det samme om Arendal, så jeg valgte å dra inn til Tvedestrand der det var plass. Kanskje et tips? Det var omtrent fullt også i den populære uthavna på Furøya. Tror jeg hadde flaks, for det tok ikke lang tid etter at vi var kommet før havna var fylt opp.

Burger & Shakes

Foruten en hel haug med bokhandlere og antikvariater, er det mange koselige spisesteder rett ved gjestebryggene. Selv har jeg bare kjøpt meget godt bakverk fra Broms (inn til venstre når du kommer til det svært skjeve huset når du spaserer innover langs bryggekanten) og burger og milkshakes på Burger & Shakes – som er innredet som en amerikansk retro burgersjappe.

Svært gode burgere fra lokal kjøttprodusent og noen av de beste milkshakene jeg har smakt – der du kan velge smak basert på hva de har av is i isdisken.

OPPDATERING 2020: OBS: Flere av serveringstedene ved havna er kun åpne i sommersesongen. Broms var stengt da jeg var der 31.8 – og Burger & Shakes stengte noen dager senere.

Går du lenger opp kommer du til en koselig gågate med butikker og deretter både apotek og Kiwi innen grei rekkevidde.

Siden Tvedestrand stort sett bare består av trebygninger er det restriksjoner på hvor tett båtene kan ligge ved bryggene.

Kommer gjerne tilbake hit flere ganger.

OPPDATERING 2023:  Tok en liten pustepause i Tvedestrand for å vente på at vinden utaskjærs skulle løye, og tenkte jeg kunne gjøre det her siden det var tre år siden jeg besøkte Tvedestrand sist. Det er nå kommet vanlig tre-pins bryggestrøm på de to ytterste flytebryggene, noe som manglet ved mitt siste besøk. På den innerste av de tre flytebryggene du får på babord side er det gjesteplasser longside, mens båsene på den andre siden tror jeg er private plasser. På denne brygga er det kun vanlige “kjøkkenkontakter” til strøm. Hvordan det er helt innerst i bukta vet jeg ikke.

Siden mitt forrige besøk er også Kiwi-butikken byttet ut med en Joker-butikk. Kiwi-butikken er flyttet til et kjøpesenter som i alle fall ikke er i gangavstand fra gjestehavna…


 

Related Images: