Horten, sykehusbrygga

Vurdering (5 anker er best):
Posisjon: 59°25’30.5″N 10°29’9.9″E
Antall besøk: 4 Sist besøkt: 2019 Webkamera (Tredje bilde på siden)  Hjemmeside
Fasiliteter: Ingen. Kafe Breda i umiddelbar nærhet. Toalett der.
Havneavgift (for 29-foter): 130 NOK døgn. Betales på Europarks automat.
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Nei. Det ligger to flytebrygger der man kan legge til longside, men det er ikke utpreget enkelt å komme seg i land derfra. Selve sykehusbrygga er absolutt ikke tilrettelagt.

sykehusbrygga

Egentlig var jeg litt i tvil om jeg skulle føre denne opp blant gjestehavner ettersom det tross alt ikke er noe annet der enn bryggene. Men siden kommunen/Europark tross alt tar betalt for å ligge der, så lar jeg det være kriteriet.

Det er altså kun snakk om et sted å legge til. Etter mitt første besøk i 2014 har det kommet to flytebrygger nord for selve Sykehusbrygga. De har ikke strøm eller vann. På høsten fjernes landgangene på disse, og da er det bare gamlebrygga som kan benyttes.

Denne havna ligger flott til rett ved Hortenskanalens nordside, og det er to minutter å gå i sakte fart til Marinemuseet og Preus fotomuseum. Et besøk på begge disse anbefales! Egentlig er dette gjestehavna jeg foretrekker i Horten, stille og rolig og ingen utesteder i nærheten, så om sommeren er det en relativt fredelig plass (bortsett fra nabobåtene…!) Men altså ingen fasiliteter utover fortøyning, derfor kun to anker fra meg.

Til høyre for brygga ligger også et lokalhistorisk senter med en kafe, Kafe Breda. Der er det i alle fall toaletter som kan benyttes. Vaflene er gode!

Har du en båt som ikke er for høy er det ganske så idyllisk å tøffe videre sørover via Hortenskanalen. Men det er tre lave broer der. Med snekka kunne jeg fint ta den turen, men Tresfjorden er for høy. Savner det litt. Når du er ute av kanalen kommer du rett inn i småbåthavna til Horten Motorbåtforening. Der er det noen gjesteplasser på babord side når du kommer ut fra kanalen, tror det kalles Fyllinga av lokalkjente,

OPPDATERING: Sykehusbrygga, som var stengt store deler i fjor på grunn av oppgradering og reparasjoner, er nå åpen, og de to vanlige flytebryggene er også lagt ut igjen denne sommeren (2021).

På plass i Horten ved flytebryggene. Bildet tatt fra selve Sykehusbrygga, som passer best for større båter.

 

Related Images:

Kommentarer

Legg gjerne inn en kommentar!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.