Dragsund (Håøya)

Vurdering (5 anker er best):
Posisjon: 59°42’25.8″N 10°33’18.6″E
Antall besøk: 3 Sist besøkt: Høsten 2018
Fasiliteter:  Søppelkasser. Mange av dem på rad og rekke. Så en slags utedo på nordsiden.
Fortøyning: Langsides, baug og bøye, baug og anker (innerst). Ute i Bjørnebukta på nordvestsiden er det populært å ligge på svai.
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Nei. Legger man til ved den nye flytebrygga må man oppover og nedover mange trapper før man er ute på en bred sti/vei. Greit for meg med protese, men trenger man rullestol eller slikt kan man glemme det! Men har man først kommet seg ut på den lille veien er den greit framkommelig. Legger man til innerst på holmen er brygga ganske høy og det er vanligst å legge til med baugen mot brygga og anker akter. Gikk ikke rundt dit, så jeg vet ikke hvor lett/vanskelig det er å komme seg fram der.

IMG_8567
Den nye flytebrygga

Et veldig populært sted i helger og om sommeren. Den nye flytebrygga som vel kom i 2015 har jo mer enn doblet kapasiteten. Der kan man på innsiden fortøye med bøye, mens jeg tror utsiden er ment for longside.

Har hørt at det kan bli ganske grunt på utsiden ved fjære, men det var flo når jeg lå der.

I og med at det er et populært sted for båtfolk å legge til, så er det mange søppelkasser plassert på rekke og rad på land. Ikke vann eller strøm noe sted. Litt overraskende også at det ikke er flere toaletter tilgjengelig.

Ikke så veldig langt å gå til kafeen (Håøya naturverksted) som om sommeren serverer ovnsbakt brød fra vedovn og ost laget på melken fra geitene som beiter der.

Geitene sørger for å vedlikeholde kulturlandskapet og også – noe jeg ikke visste før jeg leste det på plakatene i land – gjør det vanskelig for flåtten å overleve på øya samtidig, nettopp fordi de beiter ned landskapet.

Husk å lukke alle porter du går gjennom, ellers så har du plutselig en geit på dollbordet før du aner det! 😀

Den gamle plassen kan skimtes mellom trærne.
Den gamle plassen kan skimtes mellom trærne.

 

Related Images: