Skien gjestehavn

Vurdering (5 anker er best): 
Besøkt antall ganger:Sist besøkt: 23-24.06.2020 Webkamera: Nei. 
Fasiliteter: Servicebygg med dusj og toaletter. Strøm og vann. Butikker i gangavstand. 
Havneavgift (for 29-foter): 55 NOK. Automat/GoMarina-app. Koronapris ettersom serviceanlegg var stengt. Og gudene vet hvor det lå?
Fortøyning: Langsides
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Delvis. Rampen opp fra jernbanebrygga er bratt og uegnet for handikappede, jeg hadde problemer med den selv. Innerst i havna er det vanlig rampe opp mot land.

Innerst i gjestehavna. Windyen i bakgrunnen hadde strøm, men strømløst ved kaia jeg lå.

Om jeg noen gang kommer tilbake til Skien, så blir det kun fordi jeg skal videre opp Telemarkskanalen, for både Skien og gjestehavna ga et guffent inntrykk. Her var det rett og slett ikke særlig koselig.

Jeg la meg først til ved gjestebrygga helt innerst, omtrent foran rådhuset og bak fontenene. Det hele så jo først ganske koselig ut.

Men området var tydeligvis også tilhold for et belastet miljø. Det gikk ikke lenge før både politi og ambulanse kom kjørende til en gjeng som oppholdt seg lenger bort på brygga.

Selve brygga var sliten og stygg, med ødelagte planker her og der. Og strømmen virket ikke. Heller ingen informasjon om hvor servicebygget befant seg. Det skulle nemlig være et.

Endte opp på jernbanebrygga.

Siden du også ligger rett ved en del utsteder kan det nok bli ganske livat om kvelden… Så jeg flyttet meg etter hvert. Tanken var å dra tilbake langs elva og legge til i Brevik, men jeg bestemte meg for å se om det var strøm på den første flytebrygga jeg passerte på vei inn, kalt for jernbanebrygga. Det var det, og siden jeg allerede hadde betalt havneavgiften uten å få strøm, så la jeg meg der.

Også denne brygga var svært sliten og dårlig vedlikeholdt, og flere steder manglet det fortøyningsringer.

Det er ikke det mest ideelle stedet å ligge, for elva er skikkelig urolig der ettersom det er kraftig strøm der den ligger like ved slusa som er starten på Telemarkskanalen. Ville ikke klart å legge meg til der om ikke de to i seilbåten som lå der hadde kommet for å hjelpe til…

Skepsisen ble større hos meg da en lokal beboer litt senere kom kjørende og la til med en liten båt på samme brygge. Denne gangen var det jeg som måtte trå støttende til. Han fortalte at han var blitt frastjålet to båter her, og at området tydeligvis var et sted hvor mange narkomane befant seg. Både innbrudd i båter og tyveri av båter var visst vanlig der. Han virket lettet da jeg fortalte at jeg skulle sove der og ba meg holde et lite øye med båten hans om jeg kunne.

Med andre ord, Skien ga meg ikke noe godt inntrykk og hit kommer jeg nok ikke tilbake hvis jeg kan kjøre forbi… Det måtte som sagt være på vei inn og ut av Telemarkskanalen – som jo står på lista over steder jeg har tenkt å prøve meg på.