Bergholmen (syd)

Vurdering (5 anker er best): 
Posisjon: 59°40’26.0″N 10°35’13.6″E
Antall besøk: 1 Sist besøkt: 15.09.2020.
Fasiliteter:  Utedo. Sittebenker og grillplass.
Fortøyning: Langsides ved trekai og flytebrygger (maks 25 fot).
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Delvis. Det er vanlige flytebrygger og greit å ta seg opp på landsiden.

Bergholmen ligger ved siden av Håøya og er også tidligere militær eiendom som er åpnet for allmennheten. Det er totalt tre muligheter til å legge til på denne øya: På nordsiden, ved en sliten og falleferdig brygge på østsiden, og på sydsiden.

Her på sydsiden er det trebrygger og noen slitne flytebrygger. På de sistnevnte er det innført en maksgrense på båter på 25 fot. Jeg gikk ikke ut på disse bryggene, men det er ganske grunt på innsiden, tror jeg. Uansett ikke noe blivende sted for dyptgående båter.

Ved trebryggene stikker det ut noe steiner, spesielt innerst, så jeg la meg ganske ytterst på brygga – på en plass som egentlig er satt av til sdervicebåter – men dette var midt i september og det var ingen andre båter å se, så da la jeg meg der uansett…

Det er flere bygninger her som man kan leie fra Oslofjordens Friluftsråd, og det er både benker, bord, utedo. bålplass og grillplass her.

Koselig sted, men ganske så utsatt for vind fra sør. Man kan gå få ganske fine stier til andre steder på øya, men på østsiden er det ganske kupert.

 

Related Images: