Ingen tur med Børøysund i år

I lengre tid har jeg hatt lyst til å ta en tur utpå fjorden med DS Børøysund. Det gamle dampskipet som ligger langs Nordre Akershus kai sammen med slepebåten Styrbjørn og minesveiperen Alta. I år hadde jeg alvorlige planer om å få gjennomført det. Men dengang ei.

Det nærmeste jeg har kommet en tur med den gamle damen er sommeren for to år siden, da hadde en av fjordturene krigen som tema, noe som interesserer meg spesielt. Jeg husker ikke helt nå om det var kun andre verdenskrig som var tema, eller om det var flere kriger og krigsminner, men uansett noe jeg hadde lyst å prøve ut.

Men det var mange planer som gikk skeis i 2015 – det året skipperen ble enbeint – så det ble aldri noe av.

I fjor fikk jeg heller aldri somlet meg til å mønstre på, delvis fordi skipet var på en lang Nord-Norge-turne, og når jeg i år skulle ta en titt på hjemmesiden deres for å se om det var lagt ut noe program for årets sommerturer, så ser jeg at det ikke vil bli arrangert turer med det fredede skipet i år.

Årsaken til det er at den 108 år gamle kullkjelen skal repareres og det er et såpass omfattende arbeide at skipet blir liggende ved kai i år. Kjelen er original fra da skipet ble bygget i Trondheim i 1908 og er også utstyrt med en  trippelekspansjons (tresylindret) dampmaskin – også den original fra 1908.

Så da får jeg satse på at det blir tur i 2018 istedenfor!

%d bloggere liker dette: