Tofte Båtforening (Viken)

Vurdering (5 anker er best): 
Posisjon: 59°32’34.7″N 10°33’51.3″E
Antall besøk: 1 Sist besøkt: 12-14.09.2020.
Fasiliteter:  Strøm og vann. Sittebenker med bord. Visstnok toaletter og dusj. Både Kiwi og Extra rett ved havna.
Havneavgift: 200 NOK. Betales med Vipps.
Fortøyning: Langsides på innsiden av moloen. Vær OBS på grunner ved innseilingen.
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Tja. Ganske høy brygge og i tillegg må man opp en slags steintrapp for å komme på landjorda.

Jeg tror dette kanskje er et sted man stort sett kjører forbi når man er på vei inn eller ut av Drøbakssundet, men denne lille båthavna, som er sentralt plassert i Tofte med både dagligvarebutikker, kiosker og andre butikker av forskjellige slag i umiddelbar nærhet, er en lun og fin havn.

Jeg lå der to døgn mens det blåste kraftig på utsiden, men la ikke merke til vinden fra sør utover at jeg hørte ulingen. Havna er godt beskyttet!

Gjestebrygga ligger på innsiden av den høye steinmoloen og er ganske høy. Det er noe urent og grunt farvann ved innseilingen, men det er godt merket både i kart og rent fysisk, så det var ikke noe problem. Der jeg lå var det 1,5 meters dybde.

Det er noe trangt der, så da jeg skulle ut måtte jeg først kjøre litt lenger inn for deretter å få snudd baugen. Måtte både bakke litt og bruke baugpropellen, men det gikk fint det også. Kanskje ikke helt ideelt for de største båtene.

Jeg brukte ikke toalett- og dusjanlegget, men tror kanskje det var stengt. Ingen vakter å se den helga jeg lå der, så vaktordningen som slike båthavner gjerne har var nok over for sesongen.

Ingen utesteder i umiddelbar nærhet heller så vidt jeg vet, det ble i alle fall en veldig stille lørdag der!

Et fint sted å legge seg til, noe jeg gjorde etter at det var fullt både i Holmestrand og Holmsbu, og jeg ikke var riktig klar for å dra lenger inn i fjorden ennå, jeg hadde enda noen dager før båtferien skulle avsluttes!

Related Images: