Sølyst – Stavanger seilforening

Vurdering (5 anker er best): 
Posisjon: 58°58’31.3″N 5°44’28.7″E
Besøkt antall ganger: 1 Sist besøkt: September 2021. Hjemmeside
Fasiliteter: Vann, strøm. Toalett i klubbhus, men det var stengt.
Havneavgift (for 29-foter): 110 NOK pluss 110,- for strøm, totalt 220. Tungvint betalingssystem via nettside.
Fortøyning: I ledige båser merket med grønt
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Nei, vanlig rampe ved flytebryggene som kan bli bratt ved fjære sjø.

Kom sent til Stavanger og det var i ferd med å bli mørkt. Hadde funnet denne gjestehavna i Havneguiden – som nok en gang viste seg å ikke være helt oppdatert (og jeg snakker da om onlineversjonen).

Det gikk greit å finne en ledig bås og koble til en strømstolpe, men deretter begynte problemene. Betalingsløsningen var ekstremt tungvint – men måtte inn på nettsiden til seilforeningen og bestille overnatting og strøm i foreningens nettbutikk! I tillegg måtte man egentlig ringe en havnevakt for å få tildelt plass, noe jeg ikke gjorde siden jeg allerede lå pent fortøyd i en ledig bås.

I tillegg synes jeg prisen var litt drøy med tanke på at det var i slutten av september og at det ikke fulgte med noen kode eller instruksjoner om hvordan man fikk adgang til toaletter og dusj. I tillegg ligger gjestehavna langt fra butikker og sentrum.

Jeg valgte å overnatte her ettersom jeg hadde lest på kommunens nettsider at landgangsrampene både i Vågen og Børeviga ble fjernet fra denne helgen. 

Dagen etter tok jeg bussen inn til sentrum og sjekket de to gjestehavnene til kommunen. Det viste seg ganske riktig at landgangene var fjernet, men i Børeviga var det mulig å legge til i båser med utriggere. Jeg valgte da å flytte meg dit, ikke minst fordi jeg også leste på seilforeningens sider at de ønsket “gjestende seilbåter velkommen”. Det sto faktisk spesifikt det, ikke bare “gjestende båter”.

Som motorbåtskipper følte jeg meg rett og slett ikke velkommen i den havna, og når prisen var stiv og servicetilbudene dårlige, så var det en enkel avgjørelse å tøffe de få metrene over til Børeviga!

Related Images: